loading...
لیست قیمت کمپکتور,کمپکتور دستی,کمپکتور صفحه ای,کمپکتور قورباغه ای,کمپکتور برقی
بازدید : 119 دوشنبه 14 آبان 1397 نظرات (1)
حتما برای‌تان پیش آمده که در خیابان با کامیون‌های بزرگ حمل بتن (موسوم به بونکر سیمان) مواجه شوید یا در کنار یک کارگاه ساختمانی، بتونیری را ببینید که سیمان و مواد مختلفی در آن مخلوط می‌شوند. حتی شاید برایتان سوال باشد که اصلا بتونیر چیست و چه کاری باید انجام دهد؟ چه چیزی توسط این دستگاه تولید می‌شود و اصولا به چه دردی می‌خورد؟ قصد داریم تا به طور مختصر از این ابزار مفید و کاربردی صحبت کنیم تا کمی با کاربردهای آن آشنا شوید.
بتونیر و نحوه‌ی کار آن
 
 
به هر مخزنی که بتواند مواد تشکیل‌دهنده‌ی بتن را در خود ترکیب کند، مخلوط‌کن بتن، میکسر بتن یا بتونیر گفته می‌شود. بتونیرها به شکلی طراحی می‌شوند که ضمن ترکیب بتن بتوانند آن را انتقال هم بدهند. این مخازن حمل بتن بنابر نیاز روی کامیون، تریلی یا هر نوع وسیله‌ی متحرک دیگری مثل واگن‌های ریلی نصب می‌شوند. بتونیرهای کوچک‌تر تنها دو چرخ دارند تا به کمک آن‌ها بتوان بتن را به محل مورد نیاز منتقل کرد. بتونیرها از ابزارهای مهم مورد استفاده در ساخت و سازهای مختلف هستند که معمولا در اندازه‌های مختلفی طراحی می‌شوند. کارفرما می‌تواند بر حسب نیاز و وسعت کار، یکی از سایزهای موجود بتونیر را سفارش دهد.
در استفاده از بتونیرهای مختلف، باید از اضافه بار کردن روی این دستگاه خودداری کرد؛ این کار نه تنها روی عملکرد دستگاه تاثیر منفی می‌گذارد، بلکه مانع از به دست آمدن نتیجه‌ی مطلوب می‌شود و ترکیب مناسبی از بتن را هم حاصل نمی‌کند.
در هر بتونیر، محفظه‌ی مدوری به نام جام وجود دارد که مواد بتن در آن ترکیب می‌شوند. جام به وسیله‌ی یک موتور گرداننده به چرخش درمی‌آید تا مواد موجود در آن به خوبی ترکیب شوند. موتور گرداننده می‌تواند از نوع الکتریکی، بنزینی، دیزلی یا انواع دیگر باشد؛ اما در نهایت کار تمامی این موتورها به گردش در آوردن محفظه‌ی بتونیر است.
بتن و نسبت مورد استفاده در دستگاه‌های مخلوط کن
دستگاه بتونیر برای ترکیب مواد سازنده‌ی بتن طراحی شده و افرادی که از این دستگاه استفاده می‌کنند، باید به خوبی از نسبت مواد مورد استفاده آگاهی داشته باشند. دلیل اینکه می‌گوییم استفاده کننده باید از نسبت مواد آگاه باشد این است که آسیبی به دستگاه وارد نشود و بتن ساخته شده از کیفیت خوبی برخوردار باشد. نسبت و کیفیت موادی که درون بتونیر ریخته می‌شوند، از اهمیت بالایی برخوردار هستند. تمام انواع بتن از ترکیب سیمان، آب، سنگ‌دانه‌هایی در اندازه‌های مختلف و افزودنی‌های شیمیایی مثل گوگرد و تسریع کننده‌ها ساخته می‌شوند. وجود سنگ‌دانه‌های مختلف در ساخت بتن، ما را ملزم می‌کند برای ترکیب مواد درون بتونیر هوشیارتر عمل کنیم و دقت بیشتری در این کار به خرج دهیم؛ زیرا وزن زیاد این مواد روی عملکرد دستگاه اثر می‌گذارد و می‌تواند منجر به خراب شدن بتونیر شود. در هنگام ریختن مواد درون دستگاه، باید حدود نصف ظرفیت بتونیر را پر کنید تا هم آسیبی به دستگاه نرسد و هم بتن ایده‌آلی حاصل شود.
سه چهارم حجم بتن را سنگ‌دانه‌های مختلف تشکیل می‌دهند و از آن‌جا که برخی از این سنگ‌ها کاملا ترد و شکننده‌ هستند، باید برای جلوگیری از شکسته شدن‌ آنها (که اثرات بدی رو کیفیت بتن دارد) از مخلوط کردن زیاد بتن در دستگاه مخلوط‌کن پرهیز کرد.
بتونیر و کاربرد آن در ساختمان سازی
کارگر ساختمانی در حال تخلیه دستگاه بتونیر
حرف نهایی
 
دستگاه‌های بتونیر اندازه‌های مختلفی دارند که کوچک‌ترین اندازه‌ها از حدود ۱۰۰ لیتر شروع می‌شود و تا ۱۰۰۰ لیتر ادامه پیدا می‌کند. مدل‌های ۲۰۰۰ لیتری هم موجود هستند که تعدادشان در مقایسه با مدل‌های دیگر کمتر است. مدل‌های بزرگ این دستگاه، همان کامیون‌های بونکر و تراک میکسرها هستند که می‌توانند روزانه هزاران تن بتن را در خود مخلوط کنند. بتونیرها چه کوچک باشند و چه روی کامیون‌های بزرگ نصب شده باشند، وظیفه‌ی یکسانی دارند که باید آن را به درستی انجام دهند
منبع : سایت
بازدید : 306 چهارشنبه 25 مهر 1397 نظرات (0)

توضیحات کمپکتور صفحه ای بنزینی

کمپکتور یا خاک کوب برای کوبش و متراکم کردن انواع خاک جهت زیر سازی های محدود مورد استفاده قرار می گیرد. کمپکتور صفحه ای دستی به واسطه وزن صفحه و ارتعاش دستگاه و متناسب با میزان گاز تنظیم شده توسط کاربر می تواند میزان ارتفاع 5 تا 20 سانتیمتر خاک را بکوبد. کمپکتورها به صورت کلی از دو قسمت مجزا از هم یعنی موتور و شاسی کمپکتور تشکیل شده اند که به واسطه دو فولی و کلاج و همچنین تسمه به یکدیگر وصل شده اند. هنگامی موتور روشن می شود کلاجی که به شفت موتور متصل است با میزان گاز موتور تنظیم شده و به وسیله تسمه، فولی متصل به شاسی را درگیر کرده و کمپکتور شروع به ارتعاش یا کوبش می کند.

 

 

تعمیر و نگهداری انواع کمپکتور صفحه ای (قسمت اول : نکات مهم قبل از راه اندازی کمپکتور)

بسیار دیده می شود که کاربران یا کارگرانی که با دستگاه های موتوری کار می کنند بدون توجه به نکات نگهداری انواع دستگاه در همان ابدای اقدام به روشن کردن و کار کردن با دستگاه می نمایند. این اقدام آنها سبب می شود تا عمر دستگاه بسیار کم شده و میزان استهلاک و امکان خرابی دستگاه بسیار بالا رود. از این رو پیشنهاد می شود تا کارگران به نکات زیر توجه کنند.

 

 

نکات مربوط به نهگداری شاسی کمپکتور

1. اگر کمپکتور صفحه ای نو و خشک می باشد باید حتما واسکازین مربوط به قسمت لنگ شاسی کمپکتور چک شود. این قسمت حدود 0/4 لیتر واسکازین 140 نیاز دارد.
2. میزان واسکازین قسمت لنگ شاسی کمپکتور هر یک ماه یک بار چک شود تا از کم نشدن میزان آن مطمئن شوید.
3. قبل از روشن کردن دستگاه از عدم پارگی ضربه گیرهای شاسی کمپکتور اطمینان حاصل کنید.
4. قبل از روشن کردن دستگاه از عدم شل بودن پیچ های قسمت لنگ شاسی کمپکتور مطمئن شود.
5. قبل از روشن کردن کمپکتور سفت بودن پیچ هایی که ضربه گیر را به صفحه بالایی شاسی وصل می کند را چک کنید.

 

 

نکات مربوط به نگهداری موتور کمپکتور

1. اولین کار قبل از هر بار روشن کردن موتور کمپکتور چک کردن میزان روغن موتور می باشد. میزان روغن دستگاه باید بقدری باشد که زمانی که شما گژ روغن را از سمت جلو باز می کنید بتوانید سطح روغن را تا رزوه چهارم از بالا ببینید.
2. محکم بودن پیچ هایی که موتور را به شاسی متصل می کند. در صورت شل بودن این پیچ ها میتواند در زمان کار شکستگی رخ دهد.
3. سالم بودن تسمه های دستگاه چک شود.
4. محکم بودن پیچ هایی که باک موتور را به سر سیلندر متصل می کند.
در صورتی که این موارد قبل از روشن کردن کمپکتور صفحه از سوی کارگران رعایت شود میزان استهلاک و خرابی دستگاه به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

 

 

 

 

چگونه موتور کمپکتور را به درستی روشن کنیم؟

برای روشن کردن موتور کمپکتور به صورت صحیح بایستی ابتدا کلید روشن/خاموش را روی حالت روشن قرار داده (در مورد دستگاه هایی که کلید ندارند اصل بر حالت روشن هست) سپس پشت موتور ایستاده و اهرم مربوط به گاز را تا انتها به سمت راست برده و اهرم مربوط به ساسات را به صورت کامل به طرف چپ قرار داده تا بسته شود. در این حالت هندل را ابتدا تا جایی که با فولی درگیر شود آرام کشیده و زمانی که هندل با فولی درگیر شد، هندل را باید محکم کشید تا دستگاه روشن شود.

پس از روشن شدن دستگاه باید ابتدا گاز موتور را کم کنیم (اهرم گاز را به طرف چپ برده) و ساسات دستگاه را باز کنیم (اهرم ساسات را به طرف راست برده) تا هوا به موتور برسد. در صورتی که این موارد رعایت شود برای دستگاه ایرادی از این قسمت نخواهد افتاد.

 

چگونه موتور دستگاه را به درستی خاموش کنیم؟

زمانی که بخواهیم موتور کمپکتور را خاموش کنیم باید ابتدا گاز موتور را کم کرده، سپس کلید روشن/خاموش را در حالت خاموش قرار دهیم (موتور هایی که فاقد کلید هستند از قسمت کوئل موتور یک سیم به سمت کلید آمده است که اگر آن را با بدنه اتصال دهند نقش کلید را بازی کرده و موتور خاموش می شود). باید دقت کنیم که موتور به وسیله بستن ساسات خاموش نشود زیرا به دستگاه بسیار فشار وارد میکند و ممکن است دستگاه دچار خفگی شده و یا حتی در مواردی به سوپاپ های موتور آسیب جدی وارد شود.

بازدید : 163 سه شنبه 10 مهر 1397 نظرات (0)

اتصالات کوپلر چیست؟

استفاده ازوصله مکانیکی میلگردها (کوپلر) بجای اورلب آرماتورها در سازه های بتنی یکی از راهکارهای بهبود کیفیت در صنعت ساختمان به شمار می آید.

استفاده از وصله های مکانیکی در آئین نامه ها و استانداردهای بین المللی ازجمله آئین نامه بتن ایران در فصل ۱۸ توصیه گردیده است.
در هر سازه بتنی در حدود ۱۵% آرماتور مصرفی به صورت اتصال اورلب در بتن دفن محدودیتهای آئین نامه ای به ضایعات تبدیل می گردد.

اتصال کوپلر

اتصال کوپلر

چرا اورلب نه؟

اتصال اوراب در انتقال نیروی کششی بسیار ضعیف عمل میکند.

در روش اورلب نیروهای اضافی در جهت جدا شدن ارماتورها وارد میشود پس باید کاور بتن استحکام کافی را داشته باشد.

بلند تر بودن طول اتصال در محل وصله

بیشتر بودن وزن در محل اتصال

دو ارماتور در یک راستا قرار نمیگیرند

به دلیل در یک راستا نبودن میلگرد عمل ارماتور گذاری دشوار است

هزینه برش و نیرو کار برای انجام برش

مزایای وصله مکانیکی

با استفاده از اتصالات مکانیکی نه تنها از دفن آرماتور به صورت مهار پوششی آرماتور جلوگیری می گردد بلکه ضایعات آرماتور نیز به حداقل کاهش می یابد

منبع:

بازدید : 543 دوشنبه 02 مهر 1397 نظرات (0)

 امتحان قبل روشن کردن موتور

۱-مطمئن شوید تمام پیچ و مهره ­ها و سخت افزارهای شاسی کمپکتور را در جای خود محکم هستند.

۲-سطح روغن را بررسی کنید.

۳-هواکش موتور را بررسی کنید, در صورت لزوم، آنرا تمیز یا تعویض کنید.

۴-منبع سوخت را بررسی کنید. منبع سوخت را تا یک اینچ از سر منبع پر کنید تا فضا برای انبساط وجود داشته باشد.

۵-زیر موتور کمپکتور دستی و اطراف آن را برای چکه کردن روغن یا سوخت بررسی کنید.

۶-شیلنگ بنزین را برای فشار و تراوش سوخت بررسی کنید.

۷- خاشاک (بقایای خاک و شن آشغال) را از سطح اگزوز و و هندل، پاک کنید.

 

روشن کردن کمپکتور خاک

۱- کلید خاموش/روشن را در جهت عقربه­ های ساعت روی وضعیت  (ON) بچرخانید.

کلید خاموش کن کمپکتور دستی

 

۲- شیر بنزین موتور کمپکتور غلطکی را باز کنید.

۳- اهرم کنترل سرعت را روی ۲/۱ تا ۳/۱ در وضعیت سرعت بالا قرار دهید.

اهرم گاز کمپکتور صفحه ای

 

۴- اهرم ساسات را ببندید. اگر موتور گرم است یا دمای آن خیلی بالا است، اهرم ساسات را تا نیمه باز کنید یا آنرا کاملا باز نگهدارید. اگر موتور سرد است یا دمای آن خیلی پایین است، اهرم ساسات را کاملا ببندید.

۵- هندل موتور کمپکتور خاک را به آرامی بکشید تا وقتی که مقاومت حس شود. این نقطه فشار است. دستگیره را به وضع اول برگردانید و سریع بکشید. طناب هندل را کاملا بیرون نکشید.

بعد از روشن کردن موتور کمپکتور دستی، اجازه دهید دسته هندل به وضعیت اول خود برگردد درحالیکه هنوز دستگیره را نگه داشته اید.

هندل زدن موتور روبین

 

 

هشدار : روی سطوح محکم و خیلی فشرده کار نکنید چون باعث پریدن کمپکتور صفحه ایی به جای لرزش می­شود که این موجب صدمه دیدن صفحه­ دستگاه کمپکتور می­ شود.

کار کردن موتور با سرعت کمتر منجر به کاهش فشرده ­سازی می­شود، کامپکتور غلطکی و اپراتور را خسته می­کند.

 

هشدار: هرگز باک بنزین را وقتی که موتور داغ است پر نکنید.

 

 روشن کردن موتور کمپکتور روبین

[icon name=”check-square” class=”” unprefixed_class=””] روشن کردن موتور کمپکتور روبین با کشیدن دسته ­ی هندل به آرامی، شما به نقطه­ ای خواهد رسید که در آن مقاومت قوی می­شود . با کشیدن دوباره آن، شما به نقطه ای خواهید رسید که مقاومت کم می­شود. دسته هندل موتور را آرامی به وضعیت اول برگردید.

[icon name=”hand-o-left” class=”” unprefixed_class=””] طناب هندل را کاملا نکشید و دسته­ ی کشیده شده را رها نکنید آن را به آرامی به وضعیت اولیه برگردانید.

 

۸- بعد از روشن کردن موتور کمپکتور روبین، ۲ تا ۳ دقیقه صبر کنید تا موتور گرم شود خصوصا در فصل زمستان.

۹- به محض اینکه موتور گرم شد به تدریج اهرم ساسات را در وضعیت باز OPEN قرار دهید.

ساسات کمپکتور هیساکی

 

۱۰- اهرم کنترل سرعت را از وضعیت LOW به HIGH تغییر دهید. وقتی سرعت موتور تقریبا به ۲,۳۰۰-۲,۶۰۰ دور در دقیقه می ­رسد، کلاج گریز از مرکز جا می­افتد. اگر سرعت موتور خیلی به آرامی زیاد شود، امکان دارد کلاج لیز بخورد.

 

روشن کردن مجدد کمپکتور صفحه ای

روشن کردن مجدد یک موتور که در حالا گرم است نرمال نیست و نیازمند استفاده از خفه کن است. سرعت سوپاپ را برای عملکرد بهتر موتور، روی “بالا” تنظیم کنید.

 

راهنمایی ویژه : وقتی عمل فشرده ­سازی انجام نمی­ شود، از وضعیت “پایین” روی اهرم سوپاپ برای کاهش فشار روی موتور استفاده کنید. کاهش سرعت موتور در زمان بیکاری به افزایش طول عمر موتور و همچنین صرفه­ جویی در سوخت و کاهش سطح نویز دستگاه کمک خواهد کرد

منبع:abzarino.com

بازدید : 226 پنجشنبه 15 شهریور 1397 نظرات (0)

فاکتورهای اصلی در انتخاب نوع کمپکتور صفحه ای

۱- نیروی تراکم موردنیاز شما چقدر است؟

یکی از مهمترین جنبه هایی که هنگام استفاده کمپکتور باید مورد توجه قرار گیرد نیروی تراکم مورد نیاز است، میزان نیروی کوبش مناسب بسته به مواد پایه ای که قرار می دهید و اینکه ماده پس از کوبش به چه حالتی در بیاید تعیین می گردد.

از میزان نیروی که برای کار شما مورد نیاز است اطمینان حاصل نمایید، فشرده سازی کم می تواند مشکلات جدی را در جاده ها ایجاد کنید. اگر احساس می کنید که با خرید یک کمپکتور کوچکتر در هزینه ها صرفه جویی می کنید، دردسرهایی که ممکن است در آینده پیش روی شما باشد، تمامی این صرفه جویی ها را از بین خواهد برد.

 

۲– چه مساحتی را می خواهید فشرده سازی کنید؟

مساحت کاری اصلی ترین و مهمترین فاکتور برای انتخاب کمپکتور مناسب است. مطمعنا یک کمپکتور با صفحه بزرگتر مساحت بیشتری را در هر مرحله کاری پوشش می دهد، اما سرعت حرکت دستگاه نیز در محاسبات دخیل است. کمپکتورهای مختلف دارای سرعت های مختلفی می باشند که سرعت آن ها بر اساس متر در دقیقه اندازه گیری می شود.

همچنین مسئله مهم دیگر اهمیت به ابعاد صفحه دستگاه می باشد. اگر شما یک کمپکتور با ابعاد صفحه ای کمی بزرگتر از دیگری داشتید اما سرعت حرکت آن بسیار کندتر از دیگری باشد، کمپکتور بزرگتر ممکن است برای کار شما کارآیی نداشته باشد. شما باید بتوانید به سادگی تفاوت های محصول را محاسبه نمایید.

یکی از مهمترین مواردی که در هنگام خرید یک کمپکتور صفحه ای باید به یاد داشته باشید این است که به طور نسبی با شرایط کاری شما منطبق گردد. اگر دستگاه را بر این اساس بخرید که تنها یک بار برای کار مشخص از آن استفاده کنید ممکن است به دستگاهی برسید که برای بخش های دیگر کسب و کار شما مناسب نباشد.

 

۳– چه قابلیت هایی را می خواهید؟

اکثر کمپکتورهای صفحه ای ماشین های تقریبا پایه ای هستند که مشخصات بسیار مشابه دارند. تفاوت اصلی در مشخصات حرکت رو به جلو یا حرکت رفت و برگشتی دستگاه است. کمپکتورهای حرکت رو به جلو تنها در جهت جلو حرکت می کنند اما کمپکتورهای قابل برگشت در هر دو جهت عقب و جلو قابلیت حرکت دارند.

 

کاربردهای اصلی کمپکتورهای صفحه ای

۱- مورد استفاده در مکان هایی که مانور کاری زیاد وجود دارد و فضا محدود نیست

۲- جهت پی سازی و ساخت زیربناهای مختلف

۳- صنایع راه سازی، محوطه سازی، تعمیرات آسفالت، ساخت پیاده رو،حیاط و پارکینگ

۴- برای فشرده سازی خاک، ماسه، شن و آسفالت به کار می روند

عملکرد کمپکتور صفحه ای

مزایای کمپکتورهای صفحه ای

۱- دارای ابعاد صفحه بزرگ جهت فضاهای وسیع

۲- قیمت مناسب در مقایسه با کمپکتورهای قورباغه ای و کمپکتورهای دارای تناژ بالا

۳- به دلیل بزرگی ابعاد صفحه و پخش شدن نیرو امکان آسیب رسیدن به خاک کمتر می گردد.

۴- مکانیزم ساده ای دارند و تعمیر و نگهداری آن ها بسیار ساده است.

عملکرد کمپکتور صفحه ای

 منبع:abzarino.com

بازدید : 198 سه شنبه 13 شهریور 1397 نظرات (0)

تعدیل فشارهای وارده

فشارهای وارده از قشرهای بالای روسازی به وسیله این قشر تعدیل و به بسـتر روسـازی راه منتقـل مـیشود، بـه طـوری کـه تنش‌های ایجاد شده سبب نشست و یا تغییر شکل غیرمجاز بستر نشود‌. با تغییر ضخامت زیراساس می‌توان فشار وارده بر سطح بسـتر روسازی راه را تنظیم کرد.

خاصیت تراوایی

قشر زیراساس تثبیت نشده باید بتواند آب‌های سطحی ‌یا آبهای نفوذی شانه راه و یا آب‌های تراوشی را به نهرهـای خارج جسم راه هدایت کند.

تقلیل ضخامت روسازی

استفاده از مصالح زیراساس موجب تقلیل ضخامت روسازی و صرفه جویی در لایه‌های اساس و لایه‌های آسفالتی کـه مرغـوبتر و گرانتر هستند، می‌شود.

کاهش اثر یخبندان

با افزایش ضخامت زیراساس، که مصالح آن در برابر یخبندان حساسیت نداشته باشد، می‌توان عمق لایه مقاوم در مقابل یخبندان را افزایش داد.

انواع زیراساس

انواع متداول زیراساس به شرح زیر است.

Related image

زیراساس با شن و ماسه رودخانه‌ای

زیراساس معمولاً از شن و ماسه بستر رودخانه‌ها، مسیل‌های قدیمی، تپه‌های شن و ماسه‌ای یا واریزه‌ها و سایر معادن بـه دسـت می‌آید. چنانچه این مصالح دانه‌های درشت‌تر از حد مشخصات داشته باشد، بایستی آنها را بوسیله سرندهای مکـانیکی سرند نموده و دانه‌بندی مناسب برای مصرف قشر زیراساس را تأمین کرد.

زیراساس کوهی یا قلوه سنگی شکسته

سنگ‌های استخراج شده از معادن سنگ و یا قلوه سنگ‌های درشت طبیعی می‌تواند در سنگ شکن شکسته و سپس سرند شده و در صورت لزوم پس از اختلاط با سایر مصالح، در قشر زیراساس بکار رود.

‌زیراساس تثبیت شده

در محل‌هایی که مخلوط شن و ماسه رودخانه‌ای و یا سنگ شکسته کوهی طبق مشخصات در دسترس نباشد، می‌توان بـا اضـافه کردن مواد تثبیت کننده مانند سیمان، آهک و یا قیر ، مصالح موجود را پایدار کرد. در زمین‌هایی که آلوده به مواد مضـری هسـتند کـه روی سیمان اثر مخرب می‌گذارند و یا در محل‌هایی که احتمال رشد و روییـدن گیاهـان وجـود دارد، از زیراسـاس آهکـی، مـی‌تـوان استفاده کرد.

اساس

قشر اساس، دومین قشر از روسازی راه است که با مشخصات و ضخامت معین روی قشر زیراسـاس و در تمـام عـرض آن اجـرا می‌شود. عملکرد قشر اساس در روسازی بشرح زیر است.

تحمل بارهای وارده

بارهای وارده از قشرهای بالاتر روسازی بوسیله این قشر تعدیل و به قشر زیراساس وارد مـی‌شود، بطوری کـه تـنش مجـاز وارده سبب نشست و یا تغییر شکل غیر مجاز آن نشود‌.

خاصیت تراوایی

قشر اساس که با مشخصات فنی معین تهیه و پخش می‌شود، دارای خاصیت تراوایـی بیشـتری نسـبت بـه قشـر زیراساس است.

انواع اساس

انواع اساس در روسازی به شرح زیر است.

‌اساس شن و ماسه‌ای شکسته

شن و ماسه حاصل از رودخانه‌ها را مشروط بر آن که دارای مشخصات فنی لازم باشد، می‌توان بعد از شکستن و تامین دانه بندی و مشخصات لازم در قشر اساس بکار برد.

اساس سنگ کوهی شکسته و یا قلوه سنگ شکسته

سنگ‌های استخراج شده از معادن سنگ و یا قلوه سنگ‌های درشت رودخانه‌ای در سنگ شکن‌ها، شکسته و سپس سرند می‌شود و بر اساس مشخصات تعیین شده در قشر اساس بکار می‌رود.

اساس ماکادامی

اساس ماکادامی از سنگ کوهی و یا سنگ‌های رودخانه‌ای شکسته تشکیل می‌شود. این مصـالح براسـاس مشخصـات، پخـش و سپس مصالح ریزدانه بر روی آن پخش شده و به روش خشک و یا مرطوب کوبیده می‌شود.

پخش ماکادام با پخش کننده مکانیکی انجام می‌گیرد. پخش کننده، سنگدانه‌ها را به طـور یکنواخـت و مـنظم و بـدون جداشـدن دانه‌های درشت از ریز، در ضخامت و اندازه‌های مطابق نقشه‌های اجرایی پخش می‌کند‌. سطح قشر ماکادام، بلافاصله بعد از پخش و عبور سه تا چهار گذر اولیه غلتک باید کاملاً یکنواخت و مسطح شده و نقاط فـرود و فراز آن با افزودن و یا برداشت مصالح اصلاح شود، به نحوی که سطح نهایی قبل از تکمیل کوبیدگی چنانچه بـا یـک شمشـه چهـار متری کنترل شود از نظر دستگاه نظارت قابل قبول باشد‌. ‌

ترافیک‌

یکی از مهمترین پارامترها در طراحی روسازی است. ترافیـک عبـوری در دوره طراحـی در راه‌هـای موجـود بـر مبنـای آمارگیری و آگاهی از روند رشد ترافیک در سال‌های قبل و جذب ترافیک (پروژ‌ههای بهسازی) و در راه‌های جدید با انجـام مطالعـات حمل و نقل، تخمین رشد ناشی از توسعه آتی و برآورد قابلیت جذب، پیشبینی می‌شود. با تعیین حجم ترافیـک، نـوع وسـایل نقلیـه، وزن و نوع محور، می‌توان آنها را به وزن محور استاندارد یا محور مبنای طرح تبدیل کرد. تعیین پارامترهای زیر در مطالعات ترافیـک ضروری است.

  1. ‌حجم ترافیک عبوری در سال اول بهره‌برداری
  2. ‌نوع وسایل نقلیه، نوع محور و وزن آنها
  3. ‌نرخ رشد سالانه انواع وسایل نقلیه
  4. ضرایب هم ارز برای تبدیل انواع محورها با وزن‌های مختلف به محور استاندارد‌
  5. ضریب توزیع جهتی ترافیک ‌
  6. ضریب توزیع ترافیک در خط طرح

عوامل موثر در طرح روسازی

ازه روسازی راه، یک سیستم چند لایه‌ای است که برای توزیع و انتقال بار متمرکز ترافیک به بستر روسـازی طـرح مـی‌شـود. طراحی، شامل تعیین ضخامت کل سازه و هر یک از لایه‌های تشکیل دهنده آن و کیفیت مصالح مصرفی این ساختار است‌. این طراحی به گونه‌ای انجام می‌شود که روسازی آسفالتی در دوره طرح با قابلیت اطمینان معینی‌، آمـد و شـد راحـت، مطمـئن و ایمن در یک سطح هموار را تامین نماید. لذا نشانه خدمتدهی روسازی باید بعنوان معیار طراحی مورد استفاده قرار گیرد. عوامل موثر در طرح روسازی راه‌های جدید ‌یا بازسازی کامل راه‌های قدیمی بشرح زیر است.

عمر روسازی

عمر روسازی شامل عمر طراحی و عمر بهره‌برداری به شرح زیر است.

عمر طراحی

دوره یا عمر طراحی، مدت زمانی است که روسازی دچار خرابی‌های عمـده نشـود. در برخـی از مـوارد، طـرح و اجـرای روسـازی بصورت مرحله‌ای از لحاظ اقتصادی، بیشتر مقرون به صرفه است. معمولاً طراحی به گونه‌ای تعیین می‌شود که در طـی ایـن مـدت، اجرای یک روکش برای آن پیش بینی شود. انتخاب این گزینـه بـا در نظـر گـرفتن هزینـه‌هـای نگهـداری در دوران بهـره‌بـرداری و هزینه‌های روکش بعدی صورت می‌گیرد. عمر طراحی برحسب اهمیت راه تعیین می‌شود.

Image result for ‫روسازی-راه‬‎

عمر بهره‌برداری

عمر یا دوره بهره‌برداری، مدت زمانی است که روسازی اولیه بدون نیاز به روکش با کیفیت قابل قبـول دوام آورد. زمـان بـین دو روکش را نیز عمر بهره‌برداری می‌نامند. در واقع این دوره شامل مدت زمانی است که روسازی از میـزان خـدمت دهـی اولیـه به میزان خدمتدهی نهایی برسد. عمر بهره‌برداری بر اساس تجربه‌های طراح و سیاست‌های کارفرما تعیین می‌شود و تـابع نحـوه و سیستم نگهداری راه است.

 نشانه خدمت‌دهی و عملکرد روسازی

عملکرد کلی روسازی، شامل دو نوع عملکرد وظیفه‌ای و سازه‌ای است‌. عملکرد وظیفه‌ای، چگـونگی خـدمتدهـی روسـازی بـه استفاده کنندگان از راه، از نظر راحتی رانندگی و کیفیت سواری دهی است. عملکرد سازه‌ای روسازی به شرایط فیزیکی آن مانند بـروز ترک و گسیختگی مربوط می‌شود که می‌تواند بر توانایی باربری سازه اثر بگذارد.

خدمتدهی یک روسازی به عنوان توانایی آن برای ارائه خدمت به ترافیکی که از آن استفاده می‌کند، تعریف می‌شود.

‌‌همواری، عامل غالـب در تخمـین نشـانه خـدمتدهـی روسـازی اسـت. نشـانه خـدمتدهـی از صـفر ‌بـرای یـک راه مطلقـاً غیر قابل استفاده‌ تا پنج‌ برای یک راه بسیار عالی تغییر می‌کند. برای طراحی روسازی، انتخـاب نشـانه خـدمتدهـی اولیـه و نهـایی ضرورت دارد. نشانه خدمتدهی در روزهای اولیه بهره‌برداری از راه، حداکثر است و بعد از مدتی که راه مورد استفاده قـرار مـی‌گیـرد، کاهش می‌یابد. اساسی ترین عواملی که در کاهش خدمتدهی روسازی تاثیر می‌گذارد، ترافیک و شرایط محیطی اسـت. بـرای لحـاظ کردن اثرات شرایط محیطی بر عملکرد روسازی در حالت رس‌های تورمزا یا بالاآمـدگی ناشـی از یخبنـدان مصـالح بسـتر روسـازی، کاهش نشانه خدمتدهی روسازی از حاصل جمع اثرات فوق به دست می‌آید.

تاثیر رطوبت

مقاومت خاک‌های ریزدانه و برخی خاک‌های درشت دانه با افزایش رطوبت و ایجاد شرایط اشباع کاهش می‌یابد. تـاثیرات مخـرب ناشی از افزایش رطوبت را می‌توان به کمک یکی از روش‌های متداول نظیر اصـلاح مصـالح، زهکشـی، بـالا بـردن رقـوم روسـازی، استفاده از مواد تثبیت کننده نظیر آهک، سیمان، قیر و سایر افزودنی‌های شیمیایی حذف کرد‌. تراز آب زیرزمینی نباید از بستر روسازی راه، ۱۲ کمتر از متر فاصله داشته باشد، در غیر اینصورت باید سطح ایستابی را بـا حفـر کانال‌های عمیق و نصب لوله‌های زهکشی و پرکردن روی آن با مصالح زهکشی پائین آورد‌.

‌زهکشی آب‌های آزاد موجود (در لایه‌های زیرسازی و روسازی) با زهکشی سطحی و زهکشی زیرزمینی انجام مـی‌پـذیرد. لـیکن آب‌های ناشی از خاصیت موئینگی را نمی‌توان مطابق فوق زهکشی نمود و تاثیرات این رطوبت را باید به لحاظ تـاثیر آن بـر خـواص مصالح روسازی در طرح روسازی در نظر گرفت. زهکشی آب آزاد می‌تواند با زهکشی آب بصورت عمودی یا جانبی از داخل لایه زهکش و اتصال بـه یـک سیسـتم جمـع کننـده‌ در نظـر لوله‌ای و یا ترکیبی از این دو انجام گیرد.

در طرح روسازی، اثر زهکشی با اصلاح ضرایب سازه‌ای لایه و با اعمال ضـریب m گرفته می‌شود. خاک‌های تورمزا (منبسط شونده) هنگامی که رطوبت جذب کند، تغییر حجم موضعی خواهند داشت. عموماً تورمزایی فقـط بـرای خاک‌های ریزدانه نظیر رس‌ها و لای‌ها در نظر گرفته می‌شود. اما باید توجه داشت که همه رس‌ها یا لای‌هـا، تـورمزا نیسـتند. تـاثیر خاک‌های تورمزای مصالح بستر روسازی موجب کاهش عمر بهره‌برداری روسازی مـی‌ شـود.

تاثیر یخبندان

اثرات یخبندان، شامل بالاآمدگی ناشی از یخبندان و کاهش باربری بستر روسازی در دوره ذوب یخ‌ها است. بالا آمدگی ناشی از یخبندان در فصل زمستان و ضعیف شدن خاک در طی فرآیند ذوب یخ در اوایل فصل بهـار در کـاهش دوام روسـازی نقـش تعیـین کننده‌ای دارد. بالا آمدگی ناشی از یخبندان در روسازی و زیرسازی راه ، هنگامی بروز می‌کند که هر سه عامل زیر در یک پروژه حادث شود.

  1. ‌هوای سرد با دمای زیر صفر
  2. ‌وجود خاک‌های حساس در مقابل یخبندان (مصالح روسازی، مصالح زیر بستر روسازی و خاکریز )
  3. ‌آب در دسترس ‌عمدتاً تراز آب زیرزمینی در عمق کمتر از سه متر

چنانچه حتی یک عامل از سه عامل فوق در پروژه مورد طراحی وجود نداشته باشد، تاثیر یخبنـدان در نظـر گرفتـه نمی‌شود. منبع تامین آب در دستر‌س معمولاً سطح آب زیرزمینی است که در عمق کمی از منطقه یخ زده قرار دارد‌. حرکت آب از سطح آب زیرزمینی به سمت بالا و بسوی منطقه یخ زده توسط خاصیت موئینگی خاک صورت می‌گیرد.

 روسازی شانه راه

روسازی آسفالتی در شانه‌های راه به منظور افزایش ایمنی برای توقف وسایل نقلیه انجام میگیرد. از شانه راه در شرایط اضطراری برای عبور و مرور ترافیک و نیز خط عبور موقت وسایل نقلیه در جریان تعمیر و نگهداری راه استفاده می شود . لذا به منظور پیشگیری از خرابیهای ناشی از عبور و مرور موقت و تصادفی از روی شانه راه، ضخامت روسازی را می توان با توجه به نوع، کیفیت مصالح غیر آسفالتی و ترافیک عبوری از شانه ها تعیین کرد. حداقل ضخامت آسفالت گرم شانهها معادل ضخامت توپکای سـواره رو و یـک لایـه بیندر زیر آن است.

ارزیابی وضعیت روسازی راه

بررسی وضعیت روسازی راه، پیشنیاز اصلی برنامه‌ریزی برای تعیین اولویت و انتخاب روش‌های بهسازی اسـت‌. هر نـوع روش برای بهسازی، منوط به تعیین شاخص‌های مربوط به وضـعیت روسازی راه اسـت. ‌در ارزیابی وضعیت روسازی، چهار بخش زیر باید انجام پذیرد.

  1. تعیین وضعیت خرابی‌های سطحی روسازی
  2. تعیین وضعیت باربری سازه‌ای روسازی
  3. ارزیابی و تحلیل ناهمواری سطح روسازی
  4. اندازه‌گیری و تحلیل مقاومت لغزشی سطح روسازی

از داده‌های حاصل از ارزیابی‌های فوق می‌توان به منظور دستیابی به اهداف زیر بهره برد.

  1. کنترل وضعیت خدمت‌دهی روسازی راه
  2. تشخیص روش مناسب بهسازی باتوجه به شاخص‌های فوق در طی عمر روسازی راه
  3. برنامه ریزی جهت روشهای نگهداری و بهسازی روسازی راه در طول عمر سرویس دهی آن

بررسی وضعیت خرابی‌های سطحی روسازی راه

‌مقدار و شدت گستردگی کلیه آسیب دیدگی‌های سطحی لایه آسفالتی شامل موارد زیر است.

  • ترک‌های پوست سوسماری
  • ترک‌های کناری راه
  • ترک‌های ( خطی طولی و عرضی)
  • ترک‌های بلوکی
  • ترک‌های لغزشی
  • انواع موج‌ها و شیارهای طولی وعرضی
  • نشست‌های موضعی
  • چاله‌ها
  • تورم
  • فرو رفتگی و برآمدگی
  • قیر زدگی
  • لکه گیری
  • افتادگی شانه‌ها
  • پمپاژ یا رو زدن آب
  • صیقلی شدن سنگدانه‌ها
  • جداشدن سنگدانه‌ها از رویه راه
  • عریان شدن پوشش قیری سنگدانه‌ها

ارزیابی و تحلیل ناهمواری‌های سطح روسازی

ناهمواری، عامل مهمی جهت کاهش راحتی و سهولت رانندگی و ایمنی راه محسـوب می‌شـود. از دیـد اسـتفاده کننـدگان از راه، ناهمواری به معنی عدم راحتی، کاهش سرعت و افزایش استهلاک و هزینه بهره‌برداری وسیله نقلیه است. عوامـل ایجـاد نـاهمواری شامل موارد زیر است.

  1. ترافیک
  2. عوامل محیطی و آب و هوایی
  3. کیفیت ضعیف مصالح مصرفی در لایه‌های روسازی
  4. تحکیم و نشست لایه‌های خاکریزی
  5. نواقص ناشی از عملیات اجرایی

اندازه‌گیری و تحلیل مقاومت لغزشی سطح روسازی

مقاوت لغزشی سطح روسازی بدلیل تاثیر عمده آن بر افزایش ایمنـی عبـور و مـرور و کـاهش تصـادفات ناشـی از آن از اهمیـت ویژه‌ای برخوردار است. مقاومت لغزشی سطح روسازی راه به خصوصیات سطح روسازی، وجود آب و رطوبت، فشار باد چرخ، آج تایر، دمـا و سرعت وسیله نقلیه بستگی دارد. وقتی سطح روسازی خشک است، اصطکاک آن با تایر بیشتر است اما در زمان بارن دگی، مقاومت لغزشی کاهش می‌یابد و احتمال وقوع لغزش ماشین برروی سطح روسازی وجود دارد‌.

انواع بهسازی

بهسازی، تابع کمیت وکیفیت وگستره آسیب دیدگی‌های روسازی و علل بوجود آمدن آنهاست و عمدتاً به دو نوع بهسازی سطحی و بهسازی سازه‌ای تفکیک می‌شود.

بهسازی سطحی

بهسازی سطحی برای اصلاح ناهمواری‌های سطحی و تامین رانندگی راحت، سریع و ایمن انجام می‌شود که در شرایطی نیـز بـا اجرای یک لایه آسفالت سطحی یا ماسه آسفالت به ضخامت حداکثر ۲۵ میلیمتر همراه است. خرابی‌های سطحی، تمامی عوارضـی را که موجب کاهش کیفیت رانندگی، مقاومت لغزشی و ایمنی استفاده کنندگان از راه می‌شود، در برمی گیرد و شامل موارد زیر است.

مقاومت لغزشی و ایستابی

کاهش مقاومت لغزشی رویه راه در موقع بارندگی، ناشی از صیقلی شدن سطح راه، عدم زبری و بطور کلـی بافـت سـطحی فاقد اصطکاک آن است که اصلاح آن با اجرای آسفالت سطحی، دوغاب قیری و یا انجام میکروسرفیسـینگ و یـا آسـفالت متخلخـل امکانپذیر است. نوع رویه انتخابی باید با ترافیک راه هماهنگی داشته باشد‌.

‌کاهش مقاومت لغزشی ناشی از قیرزدگی را که ممکن است در سطح راه بوجود آید، می‌توان با تراشیدن قیر اضافی یـا پخـش مصالح سنگی یا ماسه گرم اصلاح کرد. استفاده از آسفالت‌هایی نظیر آسفالت سطحی، آسفالت متخلخـل و میکروسرفیسـینگ کـه بـا ترافیک راه سازگاری داشته باشد نیز برای رفع این نقص، تجربه رایج و متداولی است.

‌جمع شدن آب در سطح راه و در شیار‌ها و موج‌های طولی و عرضی آن، موجب کاهش سطح ایمنـی و افـزایش خطـر بـرای ترافیک می‌شود. ضمن بررسی علل بوجود آمدن این شیارها و موج‌ها، نسبت به انتخاب روش اصلاحی آنها اقدام می‌شود.

ناهمواری سطح راه

عوامل عمده بروز ناهمواری‌ها و خرابی‌های سطح راه که موجب کاهش کیفیت رانندگی می‌شود و روش‌های عمومی ترمیم آنهـا به شرح زیر است.

‌جدا شدن سنگدانه‌ها از رویه آسفالتی

این خرابی را که به علل مختلفی در سطح راه بوجود می‌آید، می‌توان در شرایطی کـه وسعت و گستردگی آن زیاد باشد با یک رویه آسفالتی نازک لایه و یا یکی از انواعآسفالت‌های حفاظتی‌ روکش کرد .

‌ناهمواری‌ها

ناهمواری‌های ناشی از وجود ترک‌های ثابت و ماندگار در مسیر چرخ‌ها، چاله‌ها و گودی‌ها و فراز و نشـیب‌هـا را بعد از اصلاحات و رفع نقص‌های موضعی، می‌توان با یک لایه آسفالت نازک روکـش کـرد تـا رویـه راه، آرایـش یکنواخـت و سـطح همواری بیابد‌.

‌تغییر شکل‌ها

تغییر شکل‌های ناشی از نشست روسازی راه که با گستردگی و طول و عرض زیاد و ضخامت‌های متغیر نسبت به تراز نهایی رویه حادث می‌شود، می‌توان با استفاده از مخلوط‌های آسفالت گرم و یا آسفالت سرد (متناسب با نوع ترافیک) اصـلاح و تسطیح کرد.

‌اصلاح ناهمواری‌های سطحی

نوع اصلاح و تعمیر ناهمواری‌های ناشی از نشست موضعی، وجود چاله، فراز و نشـیب و مـوج‌هـای عرضـی بصـورت جداگانـه و متناسب با دلایل بوجود آمدن آنها انتخاب می‌شود. این نوع خرابی‌ها و نواقص عمدتاً با تعمیرات عمقی و انجام لکـه گیـری اساسـی اصلاح می‌شود.

اصلاح شیارهای طولی

شیارها و تغییر شکل‌های طولی ناشی از کمبود مقاومت مخلوط‌های آسفالتی‌‌ یا وجود قیر بیش از اندازه در آنها، ممکن است بـا تراشیدن برآمدگی‌ها تسطیح شود. چنانچه این شیارها به مرور زمان تثبیت شده باشد و احتمال روآمدن آنها به روکش وجـود نداشـته باشد، می‌توان آنها را با مخلوط آسفالتی مناسب تسطیح و هموار کرد‌. در صورتی که این نوع آسیب دیدگی ناشی از تغییر شکل دیگر لایه‌های روسازی، غیر از آسفالت باشد، در این صورت باید یک روش اصلاحی خاص و عمقی انتخاب کرد.

مرمت ترک‌های خطی

ترک‌های خطی شامل ترک‌های عرضی، طولی و مایل با شدت و گستردگی زیاد، به ویژه ترک‌های عمقـی– انقباضـی ناشی از تنش‌های حرارتی است. ترک‌های با عرض کمتر از ۵-۶ میلیمتر را می‌توان با ماسه آسفالت سـرد یـا پرکننده‌های مناسب ویژه این نوع ترک‌ها با قیر و ماسه و یا فقط قیر (قیرهای محلول وقیرآبه) پر کرد. برای ترک‌های عرضی که حساسیت زیادتری نسبت به انقباض و انبساط دارد، علاوه بر درزگیری، استفاده از مصالح و یا مواد کنتـرل کننـده روآمـدن تـرک بـه روکش، موثر خواهد بود.

بازدید : 203 یکشنبه 11 شهریور 1397 نظرات (0)

روسازی راه

‌روسازی راه سازه‌ای است که بر روی آخرین لایه متراکم شده خاک‌ موجود یا اصلاح شـده و یا خـاکریزی‌هـا قرار می‌گیرد‌. روسازی معمولاً متشکل از قشرهای مختلفی نظیر زیراساس، اساس و لایه‌های آسفالتی یا بتنی ‌یا ترکیبی از آنهاسـت. هـر یک از این قشرها تابع مشخصات فنی و دارای ضخامت معینی است.

اولین گام در روسازی‌، مقاوم سازی خاک جهت عبور ماشین آلات است. یکی از دلایل اجرا شدن روسازی در چند لایه کاهش تنش‌های موجود است. هرگاه در یک بستر، فشار تماسی بیشتر از مقاومت طبیعی باشد، آن بستر نیاز به روسازی دارد.

روسازی راه

هدف از روسازی راه

زمین طبیعی، بستر خاکریزی‌های آماده شده راه، کف برش‌های خـاکی‌ یـا سـنگی، حتـی در شـرایط کـاملاً متـراکم و خـوب دانه بندی شده، مقاومت کافی برای تحمل بارهای وارده از چرخ خودرو را ندارد‌. بارگذاری ایـن گونـه خـاک‌هـا موجب شکست برشی و ایجاد تغییر شکل‌های دائم بیش از اندازه برای آنها می‌شود‌. روسازی، از بروز و ظهور آسیب دیدگی‌های فوق جلوگیری نموده و عبور و مرور راحت و ایمنی را در یک سطح هموار فراهم می‌کند.

لایه‌های روسازی و خواص کلی آنها

ضخامت و کیفیت مصالح لایه‌های روسازی، به نوع و درجه بندی راه، مقاومت خاک بستر، میـزان ترافیـک، شـرایط جـوی، نـوع مصالح قابل دسترسی و عوامل اقتصادی بستگی دارد‌. خصوصیات و ویژگی‌های کلی بستر و هر یک از لایه‌های تشکیل دهنده روسازی‌، به شرح زیر است.

بستر روسازی

کیفیت خاک بستر، میزان تحمل باربری و حساسیت و آسیب پذیری آن در برابر عوامل جوی، در انتخاب لایه‌های روسازی نقش تعیین کننده دارد. در اثر عبور بار ترافیکی، کرنش‌های فشاری قائم در بالای بستر روسازی ایجاد می‌شود که هرگاه مقدار این کرنش‌ها از مقدار مجاز بزرگتر باشد می‌تواند منجر به شیار افتادگی در روسازی شود.

شیب‌های طولی و عرضی جاده که در طرح تعیین شده‌ است، باید در سطح بستر روسازی تامین شوند تـا هریـک از لایه‌های روسازی با ضخامت‌های طراحی، اجرا شوند.

زیراساس

زیر‌اساس‌ نخستین قشر لایه روسازی است ‌که بر روی بستر روسازی قرار مـی‌گیـرد. مصـالح زیراسـاس معمـولاً از بسـتر رودخانه‌ها، مخروط افکنه‌ها ‌یا معادن کوهی (سنگ شکسته) تهیه می‌شود و در مواردی که ضرورت فنی و اقتصادی ایجاب نماید، از تثبیت خاک با قیر، سیمان، آهک و یا افزودنی‌های شیمیایی استفاده می‌شود. ‌مصالح زیراساس علاوه بر عملکرد عمومی سازه‌ای که در کل سیستم روسازی برای آن در نظر گرفتـه شـده، بایـد دارای خصوصیات زیر نیز باشد.

دانه بندی

  • دانه‌بندی زیراساس باید طوری باشد که از نفوذ موادِ ریزدانهِ خاکِ بسترِ روسازی، به قشر اساس جلوگیری کند. لـذا باید زیراساس دانه‌بندی پیوسته‌ای داشته باشد.

مقاومت در برابر یخبندان

در مناطقی که عمق نفوذ یخبندان به زیراساس می‌رسد، باید مصالح زیراساس طوری انتخـاب شـود کـه در برابـر یخبندان حساسیت نداشته باشد.

خاصیت زهکشی

از جمع شدن آب آزاد ناشی از نفوذ آب‌های سطحی‌ یا تراوشی در لایه روسازی جلوگیری می‌کند و ‌باید خاصیت زهکشی مطلوب برای تخلیه آب را داشته باشد.

اساس

قشر اساس، معمولاً بلافاصله در زیر لایه آسفالت و روی قشر زیراساس قرار می‌گیـرد. مصالح این قشر باید متشکل از سنگ کوهی شکسته، یا شن و ماسه رودخانه‌ای شکسته، یا سرباره کوره‌های آهنگدازی ‌یا ماکادام باشد.

قشرهای آسفالتی

قشرهای آسفالتی در مقایسه با دیگر لایه‌ها، باید از مقاوم‌ترین و مرغوبترین مصالح روسازی باشند. در راه‌های با ترافیک زیـاد و سنگین که در آنها قشرهای بالای روسازی از مصالح آسفالتی تشکیل شده باشد، معمولاً این قشرها در اثر بارگذاری تغییر شـکل داده و در آنها تنش‌های کششی و فشاری افقی بوجود می‌آید. هرگاه شدت تنش‌های کششی افقی در زیر لایه‌های آسفالتی از مقاومت کششی آن بیشتر شود، در این نقاط ترک ایجاد مـی‌شـود کـه بتـدریج بـه سـمت رویـه راه گسـترش مـی‌یابـد و موجـب آسیب دیدگی‌هایی می‌شود. بنابراین جنس و ضخامت لایه‌های آسفالتی بایـد طوری انتخاب شود که در برابر تنش‌های کششی افقی بوجود آمده مقاومت نماید و ترک نخورد‌.

قشرهای آسفالتی، علاوه بر عملکرد ویژه‌ای که در سازه روسازی برای آنها منظور شده، باید خصوصیات کلی زیر را نیـز دارا باشد.

مقاومت سایشی

مصالح سنگی مصرفی باید در برابر اثر تخریبی و سایشی چرخ وسایل نقلیه مقاومت کافی داشته باشند.

‌همواری سطح و تاب لغزشی

از سطحی هموار برای عبور راحت، سریع و مطمئن و در عین حال دارای مقاومت لغزشی کافی، برخوردار باشد. مقاومـت در برابـر لغزندگی بویژه در قوس‌های تند و نزدیکی تقاطع‌ها و میادین، امری ضروری است. برای تامین این ویژگی با اصطکاک لازم می‌تـوان از مخلوط‌های آسفالتی متخلخل‌ یا دیگر مخلوط‌های نظیر برای قشر رویه استفاده کرد.

نفوذ‌ ناپذیری (ناتراوایی)‌

‌به منظور کاهش نفوذ آب‌های سطحی به لایه‌های روسازی، لازم است مجموعه لایه‌های آسفالتی بـه انـدازه کـافی ناتراوا باشند تا نفوذ آب به حداقل برسد.

مقاومت ‌باربری

در مقابل هر گونه تغییر شکل بیش از اندازه، از مقاومت و دوام لازم برخوردار باشد. این تغییر شکل‌ها می‌تواند ناشی از تاثیر ترافیک، عوامل جوی و تغییرات دمای محیط باشد. تغییر شکل‌ها معمولاً به شکل نـرم شـدن، فتیله شدن، ترک خوردن و آسیب دیدگی‌های دیگر ظاهر می‌شود.

منبع:www.omransoft.ir

بازدید : 188 شنبه 10 شهریور 1397 نظرات (0)

زیر سازی :

برای جلوگیری از نشست کردن مورد و حفاظت از تاسیسات عبوری از زیر سطح( مثل لوله های فاضلاب)

زیرسازی خود شامل دو بخش است:

  •  کوبیدن کف و منظور متراکم سازی خاک. ( در کف های خاکی)

  • ماهیچه کشی

 

وقتی تاسیسات از کف می گذرد، برای جلوگیری از لگد مال شدن و تخریب آن ها باید روی آن را با ملات پر سیمان پوشاند که به این کار ماهیچه کشی می گویند.

نکته:

قبل از اجرای فونداسیون نیز باید کف سازی انجام شود. در این مورد، باید چاه های قدیمی موجود شناسایی و با مصالح مناسب پر شود. اگر این کار انجام نشود امکان نشست ساختمان و ترک خوردگی در حین یا بعد از ساخت وجود دارد.

تسطیح:

در این مرحله از کف سازی تراز بندی و همباد کردن سطوح انجام می شود.اگر کف سازی در جایی باشد که امکان جاریشدن آب وجود دارد، باید حتماً شیب بندی مناسب برای هدایت آب بهکف شور ها یا آبرو ها انجام شود. ( مثل کف پیلوت یاپشت بام) تسطیح کف فونداسیون نیز با استفاده از بتن مِگر انجام می شود.اگر نیاز باشد از نفوذ آب به زیر سطحجلوگیری شود، باید در این مرحله یا مرحله بعدی کف سازی، عایق کاری، با استفادهاز قیر و گونی یا ایزوگام صورت گیرد.

توجه:

در مجاورت لایه عایق کاری باید از ملات های با مصالح ریز دانه و گرد گوشه استفاده نمود. استفاده از سنگدانه های درشت و تیز گوشه باعث سوراخ شدن لایه عایق در اثر فشار می شود. هنگام اجرای لایه عایق نیز، کارگرانی که از روی لایه عایقعبور می کنند، باید کفش های نرم و بدون میخ به پا داشته باشند.

هنگام کار با قیر و گونی نکات ایمنی نیز مطابق مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان رعایت گردد.

در سقف های سازه ای اجرا شده، هنگام تسطیح و کف سازی، برای رسیدن به ضخامت مورد نظر ، از پوکه های معدنی یافوم بتن که مصالح سبکی هستند استفاده می شود.بعضی از سازندگان، سقف را  اصطلاحاً، به صورتِ گُرده ماهی اجرامی کنند. اجرا به این صورت بر خلاف ضوابط است. زیرااین شکل اجرا ضخامت کف سازی را افزایش می دهد و باعثسنگین شدن سقف می شود.

 

در کف سازی پارکینگ ها یا گذرگاه های عبور وسایل نقلیه یا ماشین آلات سنگین حتماً باید در نظر داشت که عیار سیمان،در ملات مصرفی بالا باشد تا مقاومت کافی در برابر فشار عبور وسایل نقلیه را داشته باشد.

منبع

بازدید : 211 چهارشنبه 24 مرداد 1397 نظرات (0)

انواع مصرف غلتک راه سازی

همیشه با توجه به مکان جغرافیایی، عرض جاده و زیرساخت جاده از نوع خاصی از غلتک استفاده می شود. به طور مثال زمانی که قرار است، حیاط یک خانه مسکونی آسفالت شود از غلتک دستی استفاده می شود.. با توجه به زیرساخت جاده باید از یکی از غلتک ها استفاده کرد. به طور مثال اگر زیرساخت جاده ای به صورت سنگ ریزه باشد، باید از غلتک ویبره استفاده کرد. زیرا غلتک ویبره با فشاری که به صورت ضربه به سطح جاده ایجاد می کند باعث می شود که چگالی مورد نیاز به دست آید. این نوع غلتک به این صورت عمل می کند که در زمانی که بر روی جاده حرکت می کند، ضربه های پشت سر هم به سطح جاده نیز وارد می کند. شدت و دفعات ضربه هایی که به سطح جاده کوبیده می شود متفاوت است و با توجه به زیرساخت جاده تایین می گردد. در تصویر زیر نوع ویبره را مشاهده می کنید.

منبع : persiajonoub.com

غلتک ویبره

 

اما در زمان هایی که زیرساخت جاده از خاک نرم تشکیل شده باشد و بخواهیم آن را آسفالت کنیم می توانیم از غلتک چرخ لاستیکی استفاده کنیم. همچنین از غلتک دوچرخ فلزی نیر می توان در عملیات صاف کردن سطح جاده (آسفالت یا بتن) استفاه کرد

بازدید : 152 دوشنبه 22 مرداد 1397 نظرات (0)

کمپکتورهای قورباغه ای (Tamping rammer)

کمپکتور قورباغه ای

کمپکتور قورباغه ای

کمپکتور قورباغه ای ماشینی است که زمین را می کوبد و ذرات خاک را بهم می چسباند اما طرز کار آن نسبت به کمپکتور صفحه ای متفاوت است. این دستگاه به جای استفاده از ارتعاش برای نشست دادن خاک، نیروی ضربه را برای فشرده سازی ذرات به کار می گیرد.

فشرده سازی با کمپکتور قورباغه ای

نحوه کارکرد کمپکتور قورباغه ای

نحوه کارکرد یک کمپکتور قورباغه ای که به آن جک پرنده نیز گویند، به این صورت است که پا دستگاه را از زمین بلند کرده و با ضربه ای سنگین آن را بر روی خاک می کوبد، این عمل به معنی افزایش عمق فشرده سازی و راحتی مانور و کارکرد در گودال ها و فضاهای محدود کاری است.

کمپکتور قورباقه ای

طراحی عمودی کمپکتورهای قورباغه ای به این دلیل است که اغلب آن ها در مکان هایی که فضاهای کاری محدود و کار کردن سخت است مانند کانال ها توانایی کار کردن داشته باشد. صفحه ی کوبنده کوچک و ضربه بزرگ باعث میشه که به راحتی و بدون هیچ مشکلی بتوان با آن ها کار کرد.

کاربردهای کمپکتورهای قورباغه ای

۱- فضای محدود و مکان های که جای مانور برای دستگاه وجود ندارد.

۲- کانال سازی، حفاری، پی سازی، تعمیرات آسفالت

کاربرد کمپکتور قورباغه ای

۳- جهت کاربردهای خاص و مکان هایی که امکان استفاده از کمپکتورهای صفحه ای در آن وجود ندارد.

مزایای کمپکتورهای قورباغه ای

۱- ماشین هایی باریک با صفحه ای کوچک هستند از همین جهت حمل و نقل آن ها آسان است.

۲- طراحی آنها این اجازه را می دهد که قدرت مانور عالی در فضاهای محدود داشته باشند.

۳- عمق کوبش آن ها نسبت به کمپکتورهای صفحه ای بسیار بیشتر است.

کمپکتور قورباغه ای

۴- نحوه عملکرد آن ها به طور کامل متفاوت از کمپکتورهای صفحه ای است، همین امر باعث می شود بتوان از آن ها برای فشرده سازی مواد مختلف استفاده نمود.

 

منبع:سایت

بازدید : 111 یکشنبه 21 مرداد 1397 نظرات (0)

۶) غلتکهاي داراي صفحات فولادي (كفشكدار)

اين نوع غلتكها شبيه غلتكهاي پاچه بزي بوده فقط بجاي پايه هاي پاچه بزي، صفحات بزرگ فولادي بر روي استوانه غلتك سوار شده اند. اين نوع غلتكها در حين عمل تراكم اختلال كمتري در سطح خاك ايجاد مي نمايند.

۷) متراكم كننده هاي شبه بلدوزر

اين تراكم كننده ها داراي چرخهاي فلزي صاف يا با زائده هاي پاچه بزي هستند، به طوريكه مي توانند در زمان هل دادن خاكهاي سست، خاكهاي زيرين را متراكم كنند. لازم به ذكر است كه اين ماشينها صرفاً براي متراكم نمودن خاك بكار نمي روند،  بلكه در مواقع خاصي مانند زمينهاي با خاكهاي سست يا در مناطق دفع زباله كه هدف توده كردن و كوبيدن است، در ضمن انجام اين كار مسير راه را باز كرده و كار راحتتر انجام مي شود.

منبع:

بازدید : 272 پنجشنبه 18 مرداد 1397 نظرات (0)

۴) غلتكهاي با چرخ فولادي صاف

كاربرد اين غلتكها در عمل تراكم اساس و سطح آسفالت راه مي باشد. اين غلتك ها معمولاً براي تسطيح سطح نهايي كار مورد استفاده قرار مي گيرند گاهي به نام غلتك اتو ناميده مي شوند. غلتك هاي چرخ فولادي داراي انواع متفاوتي هستند كه متداول ترين آنها عبارتند از غلتك

  1. سه چرخ (دو محوري)
  2.     غلتك دو محوري تاندوم
  3.    غلتك سه محوري تاندوم

وزن استاتيك مهمترين نيروي متراكم كننده را تشكيل مي دهد. غلتك سه چرخ پشت سر هم با غلتك دو چرخ پشت سر هم متفاوت است.  زيرا غلتك سه چرخ، داراي سه درام و سه محور مي باشد. اين دستگاه مي تواند مؤثرتر از غلتك هاي دو چرخ پشت سر هم و سه چرخ دو محوري، در حذف و يا كاهش ناهمواري هاي عرضي سطح باشد. زيرا تمركز فشار روي چرخ وسط هنگام عبور ماشين از روي بلندي ها باعث تراكم آنها مي گردد. غلتك هاي چرخ آهني صاف ممكن است به وسيله وزن كه معمولاً برحسب تن بيان مي گردند طبقه بندي شوند. چرخها به صورت استوانه ميباشند كه ممكن است با اضافه كردن آب يا ماسه وزن آنها افزايش يابد.

منبع

اگر يك غلتك با ظرفيت ۱۳ تا ۱۸ تن مشخص شده باشد، به معني آن است كه حداقل وزن ماشين ۱۳ تن و ميتوان آن را به حداكثر وزن ۱۸ تن رساند. مشخصات حاكم بر اين غلتك ها ممكن است به دو نوع تعيين شود، يك نوع با وزن و نوع ديگر برحسب وزن هر سانتي متر عرض چرخ غلتك بيان مي گردد. مشخص كردن حداقل وزن بر هر سانتي متر از عرض غلتك روش قطعي تر و بهتري از روش قبلي است.

در هنگام تراكم خاكهاي چسبنده، استفاده از اين نوع غلتكها باعث ايجاد يك لايه و پوسته نازك متراكم در زير چرخ مي كند كه مانع گسترش فشار در لايه هاي زيرين و تراكم آنها مي گردد. اين نوع غلتكها براي تراكم خاكهاي دانه دار از قبيل ماسه و شن و خرده سنگ مؤثر بوده و همچنين براي صاف كردن سطح خاكهايي كه با غلتكهاي پاچه بزي متراكم شده اند، مورد استفاده قرار مي گيرند.

در هنگام عمليات با اين نوع غلتكها موارد زير توصيه مي شود.

–        سرعت آهسته و يكنواخت باشد و از شتاب و توقف ناگهاني اجتناب شود، زيرا سطح مصالح جابجا ميگردد.

–        از چرخش تيز اجتناب شود.

–        وقتي كه بر روي سطح داغ و مصالح چسبنده استفاده میشود، از سيستم آب پاشي استفاده شود.

–        نبايد غلتك بر روي سطح آسفالت در حال سرد شدن، توقف كند، زيرا سبب فرورفتگي سطح مي شود.

۵) غلتكهاي پنوماتيك چرخ لاستيكي

اين نوع غلتك ها را مي توان در دو نوع خود متحرك و يا غلتكهايي كه توسط ماشين آلات ديگر كشيده مي شوند تقسيم نمود. اين غلتكها مسطح بوده و قوانين اعمال فشار در مورد تراكم خاكهاي ز ير سطح در موردشان صادق است و عمل تراكم را با استفاده از دو عمل ورزدادن و وزن استاتيك انجام مي دهند، اين نوع غلتكها ممكن است كه داراي چرخهاي بزرگ يا كوچك باشند. دستگاههاي لاستيك كوچك معمولاً داراي دو محور پشت سر هم با چهار تا نه عدد چرخ در هر محور بوده و چر خهاي عقب طوري قرار گرفته اند كه بر روي سطح زمين بين فواصل چرخهاي جلو به منظور پوشش كامل سطح حركت مي كنند. غلتك هاي چند چرخ معمولاً براي انجام كار پاياني روي خاك و سطوح آسفالتي به كار مي روند. معمولاً وزن هر دستگاه را با اضافه كردن وزنه به منظور مناسب نمودن آن براي خاك تحت تراكم تغيير مي دهند.

دستگاههاي چرخ بزرگ در اندازه هاي متغير از ۵/۱۳ تا ۲۰۰ تن وزن ناخالص موجود است. دو يا چند لاستيك بزرگ در يك محور منفرد مورد استفاده قرار مي گيرد. از غلتكهاي سنگين پنوماتيك در تراكم لايه هاي ضخيم خاك به ويژه در سد سازي به ميزان زياد استفاده مي شود. فشار هوا در لاستيك از ۵/۶ تا ۵/۱۰ كيلوگرم بر سانتي مترمربع متغير است. به علت بار سنگين و فشار زياد لاستيك آنها قادر به تراكم همه نوع خاك در عمق زياد مي باشند. اين غلتكها بيشتر براي متراكم كردن بستر و اساس فرودگاه و خاكريز سدها مورد استفاده قرار مي گيرند. به چهار روش مي توان قدرت تراكمي غلتكهاي چرخ لاستيكي را نشان داد:

  1. وزن ناخالص دستگاه
  2. وزن ناخالص هر چرخ
  3. فشار باد داخل لاستيك
  4. وزن هر سانتيمتر پهناي لاستيك

چون سطح تماس بين لاستيك و زميني كه روي آن عبور مي كند با فشار هواي داخل لا ستيك متغير است، تعيين وزن كل يا وزن وارده بر هر چرخ روشي رضايت بخش كه شامل قدرت تراكم غلتك باشد نيست، براي تعيين قدرت تراكمي، نياز به تعيين وزن ناخالص، شماره و اندازه لاستيك و فشار باد لاستيك مي باشد. جدول شماره ۲-۴-۳ شامل وزن ناخالص ماشين و فشار باد لاستيك بر روي سطح تماس بازمين و بار وارده بر سانتيمتر عرض لاستيك مي باشد. زماني كه غلتكهاي چرخ لاستيكي براي تراكم خاك در گذرهاي مختلف مورد استفاده قرار مي گيرد، اولين عبور با فشار لاستيك نسبتاً كم، براي افزايش تحرك (با افزايش مقاومت غلت، حركت در خاكهاي سست راحت تر مي شود و مانع از بكسواد چرخ ها مي شود) و سطح پوشش بيشتر انجام گيرد. به هر حال همانطوريكه خاك متراكم مي شود، فشار هواي داخل لاستيك بايد تا حداكثر مقدار تعيين شده براي عبور افزايش يابد. قبل از اجرا تعيين روش تغيير فشار باد در حاليكه غلتك در حال كار باشد لازم است. براي تغيير فشار بار يكي از حالتهاي زير مورد استفاده قرار ميگيرد.

  1. تغيير دادن فشار باد داخل لاستيكها (تغيير سطح تماس)
  2. تغيير دادن وزن وزنه هاي روي غلتك
  3. افزايش تعداد چرخ ها
  4. افزايش عرض لاستيك ها

غلتكهاي متعدد با وزن و فشار بادهاي مختلف در يك پروژه بايستي وجود داشته باشند تا براي هر شرايط معين تراكم، ماشين مختص با آن وضعيت به كار گرفته شود. كارخانه هاي توليد كننده غلتك، امروزه آنها را طوري مجهز نموده اند كه در هنگام اجرا مي توانند فشار لاستيك را بدون توقف ماشين تغيير دهند. با مصرف اين غلتكها معمولاً مي توان تراكم كافي را با تعداد كمتري عبور از آنچه براي غلتكهاي با فشار ثابت تعيين شده بدست آورد.

روشهاي استفاده از غلتك چرخ لاستيكي به شرح زير توصيه ميشود:

–        براي تراكم خاك ، چهار تا هشت عبور كافي است و براي آسفالت از چهار تا شش عبور توصيه مي شود.

–        ابتدا حركت به طرف جلو و سپس به طرف عقب در طول جاده باشد و سرعت km/h 30 مناسب است.

–        اگر براي افزايش وزن در داخل چرخ ها آب قرار داده شده، در هواي سرد، آب را بايد تخليه كرد و يا از ضد يخ استفاده شود.

–        از چرخش بر روي سطح متراكم شده، اجتناب شود و يا چرخش به تدريج انجام شود.

–        در هنگام متراكم كردن اساس و لايه هاي سطح جاده، عمل متراكم كردن از خارج به طرف محور وسط، انجام گردد.

–        از افزايش وزن بيش از حد غلتك اجتناب شود، زيرا سبب كاهش عمل ورزيدن مي شود

جدول ۱- تأثير تغييرات در وزن ناخالص و فشار بار لاستيك بر روي فشار در سطح تماس با زمين

 

بازدید : 140 دوشنبه 15 مرداد 1397 نظرات (0)

غلتك ها بر اساس اجزاي تشكيل دهنده آنها و قابليت هايشان به ۷ دسته زير طبقه بندي مي شوند.

  1. غلتك هاي پاچه بزي(Tamping foot Rollers)
  2. غلتك هاي شبكه اي(Grid or Mesh Rollers)
  3. غلتك هاي ارتعاشي(Vibratory Rollers)
  4. غلتك هاي فولادي صاف(Smooth steel Drum Rollers)
  5. غلتك هاي پنوماتيك(چرخ لاستيكي) (pneumatic Rollers)
  6. غلتك هاي كفشك دار(Segmented Pad Rollers)
  7.    تراكم كننده هاي شبه بلدوزر

۱) غلتك هاي پاچه بزي:

غلتك هاي پاچه بزي داراي استوانه اي مجهز به تعدادي پاي ه هاي متصل به آن موسوم به پاچه بزي ميباشد كه به عمل تراكم كمك مي كنند. وجه تسميه پاچه بزي اين است كه عمل كوباندن اين غلتك شبيه اثري است كه يك گله گوسفند يا بز بر روي زمين بر جا مي گذارند. انواع پاچه در اندازه ها و اشكال مختلف وجود دارد. اين غلتك عمل تراكم را با استفاده از فشار استاتيكي و همچنين عمل ورزدادن انجام مي دهد.

زائده ها در هنگام وارد شدن به زمين و خارج شدن از آن، دانه هاي خاك را تغيير مكان داده، سطح زمين را مي كوبند. اين غلتكها معمولاً داراي چندين استوانه بوده و به صورت جفتي (تاندوم) هم بكار مي روند.

مقدار فشار تماس با توجه به سطح پايه ها و وزن غلتك تغيير ميكند، وزن را با اضافه كردن آب يا ماسه به داخل چرخ غلتك و يا افزودن سربار، مي توان افزايش داد. تقريباً مي توان گفت كه فشار ۱۳۴ كيلوگرم بر سانتيمتر مربع زير هر زائده قابل دسترسي است.

Image result for ‫غلتک های پاچه بزی‬‎

بعضي از انواع غلتك هاي پاچه بزي بصورت ضربه اي هم كار كرده و فركانس ضربه ها تقريباً به حد غلتكهاي لرزه اي مي رسد. اين نوع غلتك ها با سرعت بيشتر از ۱۵ كيلومتر بر ساعت مي توانند فعاليت نمايند. در هنگام استفاده از اين غلتك موارد زير توصيه ميشود:

–        براي حصول اطمينان از متراكم شدن تمام سطح، هر عبور حدود ۳۰ سانتي متر يكديگر را پوشش دهند.

–        براي كاهش خطر در هنگام متراكم كردن لبه هاي خاكريز عميق، از غلتك سه محوري استفاده شود، به صورتي كه با حركت عقب غلتك، سومين محور بر روي لبه خاكريز قرار بگيرد و بيشترين وزن دور از لبه باشد.

–        وقتي كه مقدار هوا در خاك در حد زياد است، بهتر است، غلتك با بيشترين سرعت مطمئنه حركت كند، زيرا سرعت زياد سبب خروج بهتر هوا از خاك مي شود.

۲) غلتكهاي شبكه اي:

اين نوع غلتكها معمولاً از يك استوانه شبكه اي كه به يك تراكتور وصل است تشكيل مي شود. البته بعضي از انواع آن نيز به صورت يكپارچه با موتور محرك وجود دارد. اين غلتك ها با سرعت نسبتاً زياد قادر به كار بوده و در حين عمل، خاك را پراكنده نمي كنند. اين غلتكها براي خرد كردن قطعات كلوخه خاكهاي چسبنده مناسب مي باشند.

همچنين از اين نوع غلتك مي توان براي خرد كردن و متراكم نمودن سنگهاي نرم كه داراي افت ۲۰% يا بيشتر در آزمايش لس آنجلس مي باشد، استفاده كرد. قسمت اعظم نيروي متراكم كننده اين نوع غلتكها از نوع وزن استاتيك و ايجاد ضربه مي باشد.

Related image

 

 

۳) غلتكهاي ارتعاشي (لرزنده)

انواع معيني از خاك مثل ماسه، شن، سنگهاي درشت عكس العمل بسيار خوبي در مقابل تراكم توليد شده بوسيله تركيب فشار و ارتعاش از خود نشان مي دهند، به اين منظور براي اين نوع خاكها از غلتك هاي ارتعاشي استفاده مي كنند. غلتك هاي ارتعاشي (لرزنده) در اندازه هاي مختلف از غلتك كوچك دستي با صفحه فلزي لرزان تا غلتكهاي بزرگ خودرو كه داراي استوانه هاي صاف يا پاچه بزي و يا كفشك دار ميباشند موجود مي باشند. بنابراين غلتكهاي ارتعاشي را مي توانند به گروه هاي زير تقسيم بندي كرد.

Related image

غلتكهاي كوچك

–  غلتك شامل تخماقهاي دستي

–  غلتك شامل ويبراتورهاي صفحه هاي

–  غلتك شامل ويبراتورهاي دستي

 

شكل شماره ۵ غلتك ويبره دستي

غلتك هاي بزرگ

– غلتك هاي پاچه بزي و ويبراتوري

– غلتك چرخ لاستيكي ارتعاشي

– غلتك چرخ آهني صاف ارتعاشي

– غلتك شبكه اي ارتعاشي

بسياري از اين غلتك ها داراي فركانس و دامنه نوسان قابل تنظيم مي باشند تا عمل تراكم به دلخواه انجام پذيرد. نيروي متراكم كننده غلتك هاي لرزنده اساساً در نتيجه ارتعاش و وزن استاتيكي غلتك مي باشد. از غلتکهاي كوچك لرزشي براي كوبيدن سطوح كوچكي از خاك و يا مناطقي كه غلتك نمي تواند خوب خاك را متراكم كند و يا امكان عبور غلتك از آن مناطق نيست، استفاده ميشود.

مؤثر بودن اينگونه غلتكها علاوه بر وزن آنها به ميزان فركانس و دامنه ارتعاش آنها نيز بستگي دارد. بطور كلي، غلتكهاي لرزنده وزنشان در حدود نصف وزن غلتكهاي غير لرزنده مشابه است. سرعت مجاز به نوع خاك و عمق مورد نظر براي تراكم به مشخصات غلتك نيز بستگي دارد. علاوه بر تراكم خاك، غلتكهاي چرخ آهني صاف ارتعاشي سعي در خرد كردن ذرات سنگ نزديك به سطح را داشته و بنابراين يك سطح صاف توليد مينمايند.

بطور كلي بهترين و با صرفه ترين تراكم به وسيله حركت متراكم كننده لرزه اي در سرعتهاي كم بين ۲/۴ تا ۴ كيلومتر بر ساعت حاصل مي گردد. قابل ذكر است كه سرعت كم جريان زيادتري از انرژي ارتعاشي را وارد خاك مي نمايد.

منبع:nasrbazyaft.ir

بازدید : 254 چهارشنبه 10 مرداد 1397 نظرات (0)

غلتک های کششی به طور انحصاری برای عملیات خاکی و زیـرسـازی، طراحی و تولید شده اند؛ فرکانس و دامنه و میزان ویبراسیون بر این اساس تعیین شده اند. شاسی آهنی این دستگاه ها با فاصله زیادی که از سطح زمین دارد؛ و نیز قرارگیری عرضی موتور گازوییلیِ آن، امکان فشرده سازیِ سطوحی با شیب حداکثر 40 درجه را فراهم می سازد. 
کارایی این دستگاه ها با محرک ویبراسیونِ بــدون لَقی؛ تضمین شده است. یکی از بزرگ ترین مزایایِ غلتک های کششیِ پشت تراکتوریِ سریِ CH، هزینه اندکِ تعمیر و نگهداری دستگاه در طول زمان استفاده از آن است. نیروی موتور دستگاه از طریق سه عدد تسمه به درام منتقل می شود؛ بنا بر این، عمده ترین هزینۀ نگه داری دستگاه، مربوط به تعویض این تسمه ها پس از سپری شدن زمان طول عمر مفید آنها با توجه به نوع و مدت زمان استفاده از غلتک است. 
این غلتک ها از لحاظ اقتصادی نیز مقرون به صرفه اند. یکی دیگر از مزایای این غلتک ها شدتِ نیروی وارده به سطح کار است. چرا که تنها نقطه اتصال این دستگاه از طریق مال بند به ماشینِ    یدک کش است و هنگام فعال شدن ویبره غلتک، هیچ عاملی سبب کاهش نیروی درام بر روی سطح کار نمی شود و لرزش درام نیز به کابین رانندۀ یدک کش منتقل نمی شود.
- موتوری قدرتمند و کارآمد 
موتور دستگاه در سخت ترین شرایط آب و هوایی و اقلیمی به بهترین نحو ممکن عمل می کند. عدم نیاز به رادیاتور، کار با این دستگاه را در مناطقی که آب و هوای گرم دارند؛ آسان کرده است. 
حمل و نقل آسانِ غلتک در طـراحی این دستگاه از پیشرفته تــرین نرم افـزارهای ویژه طراحی ماشین آلات استفاده شده است و تمامی جنبه های کار با دستگاه در نظر گرفته شده است. حمل و نقل این دستگاه به راحتی در پروژه های عمرانی امکان پذیر است و می توان آن را بر رویِ کامیونی شش چرخ از کارگاهی به کارگاه دیگر انتقال داد.  غلتک های ایمن راه غرب در موقعیت های گوناگون، همیشه بهترین گزینه هستند. غلتک هایِ کوچک سری CG ، برای فشرده سازی سطوح مختلف آسفالت و خاک مانند پیاده روها؛ مسیرهای دوچرخه سواری، جاده های کوچک، و محوطه های کوچک پارکینک و غیره مناسب اند. این سطوح با غلتک های بزرگ تر قابل فشرده سازی نیستند. این غلتک های کوچک با وزن عملکرد حدوداً یک و نیم تن و اندازه های درام 80 ، 90 و 100 سانتی متر طراحی و تولید شده اند. 
سیستم کمر شکن پیشرفته با قابلیت مانور در محوطه های کوچک شهری سیستم ویبره و انتقال حرکت در هر دو چرخ     سیستم هیدرولیک فرمان، سیستم کاهش آلایندگی محیط زیست، سیستم آب پاش منظم در هر دو چرخ، سیستم هوشمند حرکت، این دستگاه طوری طراحی شده است که تا زمانی که راننده روی صندلی ننشیند، دستگاه شروع به حرکت نخواهد کرد. ایـن ویژگی برای ایجاد ایمنی بیشتر در نظر گرفته شده است . قابلیت دید عالی لبه های درام و اطراف دستگاه و محیط کار، به دلیل پوشش مخروطی شکل جلویی دستگاه و نصب طولی موتور.     
- ایده آل برای زیر سازی و آسفالت
این دستگاه ها برای طیف گسترده ای از عملیات کوبش و زیرسازی و آسفالت سطوح کار طراحی شده است.     
- فرکانس های متغیر لــرزش
دسته گــاز مجهز به کنترل دستی یکپارچه، تغییرات فــرکانس لرزش در سرعت های مختلف موتور را تسهیل می کند.     
- ساختار کم حجم
حتی هنگامی که حرکت دشوار شود، این غلتک ها تقریبا در هر مکانی قابل استفاده اند و نیز به دلیل ارتفاع کم این دستگاه ها، می توان در جاهایی که سقف آنها کوتاه است، به نحو احسن از آن ها استفاده کرد.     
- کوبش سطوح کار درست تا لبه درام 
طراحی منحصر به فرد این دستگاه ها، کوبش کامل سطح تا لبه جدول ها را تضمین می کند. عملکرد این ماشین بسیار آسان است، به طوری که کاربر می تواند در مدت چند دقیقه نحوۀ کار با آن را فراگیرد. دکمه های کنترل ویژۀ عملکرد های لرزش و چراغ ها به طوری واضح در قسمت پایین صفحه کنترل قرار گرفته است. 

منبع:

بازدید : 100 دوشنبه 08 مرداد 1397 نظرات (0)

غلتک راه‌سازی یا غلطک راه‌سازی نوعی ماشین راه‌سازی است که در عملیات ساخت جاده‌ها و مسیرها از آن استفاده می‌کنند این ماشین برای متراکم کردن مصالح راهسازی کاربرد دارد.

اساسی‌ترین مسئله در راه‌سازی و عملیات ساختمانی، رساندن میزان دانسیته و مقاومت لایه‌های خاک به مقدار مطلوب می‌باشد.
این مقادیر باید در حدی باشد تا سطوح مختلف زمین در اثر تنش‌های وارده ناشی از عبور بار تغییر شکل نداده و بتواند تحمل جذب و انتقال بار از لایه‌های بالاتر به پایین‌تر را داشته باشند. برای این منظور باید لایه‌های مختلف خاک را تاحد قابل قبولی متراکم نمود. تراکم عبارت است از ازدیاد دانسیته خاک از طریق نزدیک کردن ذرات و دانه‌های خاک به یکدیگر که با خارج کردن هوااز فضای خالی بین درات خاک انجام می‌گیرد. عمل اضافه کردن دانسیته خاک در اثر تخلیه آب موجود در آن، تحکیم نامیده می‌شود. تحکیم در طول ماه‌ها وسال‌ها انجام می‌گیرد، در صورتی که عمل تراکم را می‌توان در عرض مدت زمان کوتاهی انجام داد.
خواصی از خاک که با تراکم بهبود می‌پذیرند عبارتند از:

  • اضافه شدن مقاومت خاک
  • کم شدن قابلیت تغییر حجم خاک
  • کم شدن قابلیت نفوذ پذیری خاک
  • میزان تراکم پذیری خاک خود نیز بستگی به عوامل زیر دارد:
  • دانسیته اولیه خاک (دانه بندی خاک)
  • خواص شیمیایی و فیزیکی خاک (نظیر منحنی دانه بندی، چسبندگی و غیره)
  • درصد رطوبت
  • نوع و میزان نیروی متراکم کننده
  • عمل تراکم خاک به وسیله غلتکها انجام می‌گیرد که آنها با استفاده از چهار نوع نیروی به شرح زیر، خاک را متراکم می‌کنند:
  • وزن استاتیکی (اعمال فشار)
  • ارتعاش
  • ضربه
  • عمل ورزیدن (باحرکات خاص، خاک را به اصطلاح عمل می‌آورند)

تمام ماشین آلات تراکم از وزنه سنگین برای ایجاد فشار بر روی خاک و تراکم کردن آن، استفاده می‌کنند. ازآنجا که خاک در اثر نیروی تراکم، تمایل به تغییر محل جانبی نشان می‌دهد، موثرترین روش تراکم، روشی خواهد بود که چنین تغییر محلی را به حداقل برساند. ضربه و ارتعاش نیروهای دخیل مشابه هستندو فقط تواتر آنها فرق می‌کند. نیروهای ضربه‌ای معمولاً دارای تواترکمتر هستند.

انواع غلطک

غلطک‌ها بر اساس اجزاء تشکیل دهنده آنهاو قابلیت هایشان به ۷ دسته زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

  • غلطک‌های پاچه بزی(Tamping foot rollers)
  • غلطک‌های شبکه‌ای(Grid or mesh rollers)
  • غلطک‌های ارتعاشی(Vibratory rollers)
  • غلطک‌های فولادی صاف(Smooth steel drum rollers)
  • غلطک‌های پنوماتیک (چرخ لاستیکی)(Pneumatic rollers)
  • غلطک‌های کفشک دار(Segmented pad rollers)
  • تراکم کننده‌های شبه بلدوزر

منبع:fa.wikipedia

بازدید : 132 دوشنبه 25 تیر 1397 نظرات (0)
تعریف
روسازی راه, ساز ه ای است که برروی آخرین لایه متراکم شده خاک زمین طبیعی موجود یا اصلاح شده،خاکریز ی ها، یا کف برش های خاکی و یا سنگی که بطور کلی بستر روسازی نامیده میشود، قرار می گیرد. روسازی معمولا متشکل از قشرهای مختلف نظیر زیراساس، اساس و لایه های آسفالتی یا بتنی و یا ترکیبی از آنهاست که هریک تابع مشخصات فنی و دارای ضخامت معینی است. 
Image result for ‫زیرسازی آسفالت‬‎

هدف از روسازی
زمین طبیعی، بستر خاکریزیهای آماده شده راه، کف بر ش های خاکی و یا سنگی، حتی در شرایط کاملا متراکم و خوب دانه بندی شده، مقاومت کافی برای تحمل بارهای وارده از چرخ خودرو را در شرایط متغیر جوی ندارد . بارگذاری این گونه خاک ها موجب شکست برشی و ایجاد تغییر شک لهای دائم بیش از اندازه برای آنها می شود.
روسازی، از بروز و ظهور آسیب دیدگی های فوق جلوگیری نموده و عبور و مرور راحت، سریع، مطمئن، ایمن و بدون گرد و غبار را در یک سطح هموار فراهم می کند.


عملکرد روسازی
نحوه کلی عملکرد و توزیع بار در روسازی در شکل زیر نشان داده شده است.در این شکل، بار وسیله نقلیه، توسط چرخ در سطح تماس تقریبا دایره ای شکل، به سطح روسازی وارد می شود. شدت تنش وارده در نقاط واقع در سطح زیر بار حداکثر بوده و با ازدیاد فاصله از این سطح، تقلیل می یابد. اگر فشار قائم در سطح تماس با راه P° باشد، ضخامت لایه های روسازی و کیفیت مقاومتی آنها طوری انتخاب م یشود که بار چرخ هر چه بیشتر توزیع و گسترده شده تا حداکثر شدت تنش در سطح بستر روسازی به مقدار P1کاهش یابد که خاک بستر بتواند با تغییر شکل مجاز، آن را تحمل کند. عملکرد سیستم روسازی و کیفیت هر یک از لایه های آن
بشرح زیر می باشد:

 مقاومت در مقابل تنش
هر یک از لایه ها باید در برابر تن شهای وارده، بی آنکه تغییر شکل بیش از اندازه در آن بوجود آید، مقاومت کند.

کاهش تنش برای لایه های زیرین
هریک از لایه ها باید قادر باشد تن شها را تا میزان قابل تحمل برای لای های که در زیر آن قرار گرفته، کاهش دهد.


 بر اساس عملکرد و رفتار سازه روسازی م ی توان روسازی راه را از چندین لایه با مقاومت و مرغوبیت متفاوت طرح کرد به نحوی که از مصالح با مرغوبیت و مقاومت بیشتر در لای ه های بالاتر و مصالح با مرغوبیت و مقاومت کمتر در لای ههای پایین تر، که میزان تنش در آنها کمتر است، استفاده شود.
لایههای روسازی و خواص کلی آنها
ضخامت و کیفیت مصالح لای ه های روسازی، به نوع و درج ه بندی راه، مقاومت خاک بستر، میزان ترافیک، شرایط جوی، نوع مصالح قابل دسترسی و عوامل اقتصادی بستگی دارد.
خصوصیات و ویژگی های کلی بستر و هریک از لایه های تشکیل دهنده روسازی ، بشرح زیر است:

بستر روسازی
کیفیت خاک بستر، میزان تحمل باربری و حساسیت و آسیب پذیری آن در ب رابر عوامل جوی، در انتخاب لای ه های ر وسازی نقش تعیین کننده دار د. در اثر عبور بار ترافیکی، کرنشهای فشاری قائم در بالای بستر روسازی ایجاد می شود که هرگاه مقدار این کرنشها از مقدار مجاز بزرگتر باشد می تواند منجر به شیار افتادگی در روسازی شود شکل 
به طور کلی تمام خاک هایی که در طبقه بندی آشتو ازA-1 تا A-7 تقسیم بندی شد ه اند، م ی توانند برای بستر روسازی راه مناسب باشند. با وجود آنکه خا ک های گروه A-4 تا A-7 این طبق ه بندی در شرایط خشک از مقاومت کافی برخوردارن د ، ولی در مناطق پربارش و شرایط اشباع و یخبندان، به ویژه برای ترافیک سنگین، مناسب ن بوده و بهتر است با استفاده از مواد تثبیت کننده نظیر آهک، این مصالح را اصلاح و تقویت کرد . مشخصات خاک بستر روسازی، میزان تراکم نسبی آنها و سایر خصوصیات مربوطه در فصل دوم ارائه شده است.

شیبهای طولی و عرضی جاده که در طرح تعیین شده است باید در سطح بستر روسازی ت امین گردند تا هریک از لایه های روسازی با ضخام تهای طراحی اجرا شوند.
منبع :icivil.ir

بازدید : 77 پنجشنبه 21 تیر 1397 نظرات (0)

 کمپکتور دستی در بازار

هر چند تنوع کمپکتور در بازار بسیار زیاد بوده اما کارایی و مزایای هر دستگاه نیز با دیگری متفاوت بوده و قیمت مختص خود را دارد. عوامل متعددی در قیمت فروش کمپکتور مؤثر می باشد از جمله اینکه قدرت موتور آن چند اسب بخار باشد، این کمپکتور از چه نوع شاسی تهیه شده باشد و ساخت کدام شرکت باشد. میزان فرکانس کوبش دستگاه نیز از عوامل مهم در بالا بردن کیفیت آن است به ویژه اگر کمپکتور انتخابی شما دارای دسته تاشو و چرخ های جداشونده برای حمل و هدایت آسان باشد، قطعا قیمت بیشتری را برای خرید باید بپردازید. 

منبع:fidar-foolad.com

انواع کمپکتور از لحاظ سوخت

انواع کمپکتور از لحاظ مصرف سوخت به 2 دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:
کمپکتور دیزلی
کمپکتور بنزینی

انواع کمپکتور از لحاظ شاسی

انواع کمپکتور قابل ارائه به مشتریان بر حسب نوع شاسی آن عبارتند از:

کمپکتور قورباغه ای

کمپکتور قورباغه ای چیست ؟ اصولا این نوع محصول در محیط هایی با فضای کم و محدود مانند تعمیرات آسفالت، پی ریزی ساختمان، کار حفاری و غیره استفاده می شود. از اصلی ترین کاربری های کمپکتور قورباغه ای می توان به فشرده سازی یا کمپکت کردن مانال های کوچک آب اشاره نمود که در این مکان هان امکان استفاده از کمپکتور های بزرگ یا صفحه ای وجود ندارد.

کمپکتور صفحه ای

کمپکتور صفحه ای چیست ؟ عمده مصرف این نوع ار انواع کمپکتور در فضاهایی است که با مجدودیت مواجه نیستیم و امکان مانور حرکتی زیاد می باشد. از جمله کاربری های کمپکتور صفحه می توان به صنایع پیاده روسازی، محوطه سازی، حیاط سازی، ساخت پارکینگ، فشرده سازی، کمپکت، کوبنده خاک، زیرسازی، پی سازی، پی ریزی، متراکم کننده خاک، فشرده سازی خاک، شن، ماسه و آسفالت اشاره نمود.

منبع:famcocorp.com

بازدید : 119 جمعه 15 تیر 1397 نظرات (0)

نحوه کار کمپکتور دستی

نحوه انجام تراکم سازی کمپکتور به این صورت می باشد که وزن زیاد دستگاه و قدرت موتور توسط ارتعاش و ضربات متوالی به صفحه دستگاه شده که از این طریق می تواند محل مورد نظر را متراکم و سفت کند. معمولا جنس شاسی کمپکتور از فولاد و یا چدن سنگین است که بتواند تأثیر خوبی را در محکم سازی خاک داشته باشد. برای کوبش آسفالت نیز می توان از کمپکتور دستی استفاده کرد اما به دلیل اینکه در زمان استفاده، صفحه کمپکتور داغ می شود و آسفالت به آن می چسبد، مخزن آبی را روی کمپکتور تعبیه کرده اند تا سبب خنکی صفحه شود. دسته ای که برای هدایت کمپکتور روی آن تعبیه شده است، هدایت آن را برای اوپراتور آسان نموده و البته اپراتور نیز باید نحوه استفاده از دستگاه را خوب بداند و هر از چندگاهی شاسی آنرا تمیز و روغن موتورش را عوض کند.

کمپکتور دستی صفحه ای و قورباغه ای

 

 

 

منبع:fidar-foolad.com

بازدید : 86 سه شنبه 12 تیر 1397 نظرات (0)

کمپکتور قورباغه ای (Rammer)  چیست و چطور کار میکند؟  

 

کمپکتور ماشینی است که سطح زمین را فشرده میکند. اینکه این کار را چگونه انجام میدهد با کمپکتور صفحه ای متفاوت است. به جای استفاده از ارتعاشات برای تثبیت کردن خاک زیرین مانند یک کمپکتور صفحه ای، کمپکتور قورباغه ای از نیروی ضربه برای فشردن زمین استفاده می کند.

در شکل مقابل، شما می توانید ببینید که چطور یک رامر (که اغلب به نام “جک پرشی” نامیده می شود) عملا پای دستگاه را از زمین بلند می کند و آن را به عقب می اندازد. این کار به عمق تراکم عمیق تر می انجامد که در چاله ها و گودالها و دیگر فضاهای تنگ ایده آل است..

 

به دلیل طراحی عمودی رامرها، آنها اغلب در مکان هایی به کار برده می شوند که ممکن است دسترسی به آنها برای کمپکتورهای صفحه ای بسیار مشکل باشد. سطح پایه کوچک و ضربه های قوی آنها، به این معنی است که آنها می توانند به راحتی مانور داده شوند و بدون دردسر تمام سطح مورد نظر را پوشش بدهند.

نحوه کارکرد کمپکتور قورباغه ای

 

همانطور بالاتر توضیح دادیم، یک کمپکتور پرشی به چند دلیل بسیار مناسب است:

 

    آنها دستگاه های جمع و جور با سطح پایه کوچک هستند.

    طراحی آنها امکان مانور دهی را به راحتی ایجاد میکند.

    عمق تراکم آنها می تواند بیشتر از کمپکتور صفحه ای ویبره ای باشد.

    آنها متفاوت از یک فشرده ساز صفحه ای ارتعاشی کار می کنند، و به شما این امکان را می دهد تا برای فشرده سازی مواد و سطوح گوناگون از آنها استفاده کنید.

 

بر این اساس، آسان است که بدانیم چگونه یک رامر برای کسب و کار شما مفید خواهد بود.

با استفاده از آن شما قادر خواهید بود کار را سریع تر انجام دهید، که به این معنی است که هزینه کار شما کاهش می یابد. هنگامی که هزینه کار شما کاهش می یابد، حاشیه سود برای یک کار نیز بیشتر می شود. هزینه کار شما نه تنها کاهش خواهد یافت، بلکه توانایی فراتر رفتن از انتظارات مشتریان نیز امکان پذیر خواهد بود.

با انجام سریعتر و با کیفیت کارها ، شهرت شما به عنوان یک پیمانکار سریع و قابل اعتماد افزایش خواهد یافت، و به این ترتیب پتانسیل بیشتری برای به دست آوردن مشتری های جدید و پروژه های بیشتر را خواهید داشت.

همه این ها منطقی است، اما چگونه خرید یا اجاره یک ماشین کمپکتور پرشی را میتوان به طور مستقیم به سود بردن کسب و کار شما و کسب درآمد بیشتر ارتباط داد؟

نتیجه

 

شاید بهتر باشد زمانی را برای ارزیابی نیازهای پروژه خای خود اختصاص بدهید. آیا فکر میکنید کمپکتور شما فشرده سازی لایه ها را با سرعت مورد نیاز ایجاد نمی کند؟ آیا فکر میکنید در هنگام حفاری زمان زیادی از شما تلف میشود چون کار در فضاهای تنگ دشوار است؟

همه اینها ممکن است شما را به این نکته برساند که یک رامر بدون هزینه ی خودش را به سرعت برای خودش پرداخت خواهد کرد.

بازدید : 130 یکشنبه 10 تیر 1397 نظرات (0)

کمپکتور صفحه ای یا کمپکتور قورباغه ای

کمپکتور ماشینی است که به منظور کاهش حجم خاک و کوبش خاک استفاده می گردد. کمپکتور متشکل از یک شاسی می باشد که معمولاً از جنس فولاد ضخیم یا چدن سنگین ساخته شده است. ارتعاشات مکانیکی بر گرفته از قدرت موتور به صفحه کمپکتور وارد شده و باعث لرزش صفحه می شود. کمپکتور دستی دارای دسته ای است که لرزش دستگاه را به اپراتور انتقال نمی دهد. جهت کمپکتور با قدرت ضربه 1.5 تن موتور بنزینی با قدرت 5.5 اسب کفایت می کند. می توان گفت کمپکتور صفحه ای جزء اصلی ترین ابزار پیمانکاران ساختمانی و عمرانی می باشد. جهت حرکت کمپکتور قورباغه ای در هنگام لرزش رو به جلو می باشد و از آن بیشتر جهت پایه زیر و فشردگی عمق استفاده می گردد. اندازه صفحه زیر کمپکتور حدوداً 50 * 50 در نظر گرفته می شود. در هنگام استفاده از دستگاه دقت گردد هرچه میزان چسبندگی خاک و رس خاک بیشتر باشد درصد تحکیم بهتری میدهد. همچنین خمیدگی دور صفحه برای کار کردن راحت آن در کانال های تنگ تعبیه شده است. نگهداری کمپکتور قورباغه ای توسط اپراتور بایستی به درستی انجام پذیرد. به گونه ای که بعد از هر کار شاسی کمپکتور را تمیز کرده و روغن موتور کمپکتور به طور منظم تعویض گردد.

نوعی دیگر از کمپکتور صفحه ای جهت استفاده در کوبیدن آسفالت گرم استفاده می گردد. این کمپکتور دستی دارای یک مخزن آب نیز می باشد و مخزن آب باعث خنکی صفحه شده و از چسبیدن آسفالت به صفحه جلوگیری می کند. به منظور کوبیدن خاک کانال ها و ترانشه ها و ایجاد تراکم در خاک و بخصوص در محل هایی که امکان مانور غلطک های صنعتی وجود ندارد، از کمپکتور صفحه ای یا همان کمپکتور قورباغه ای استفاده می گردد. این کمپکتور دستی می باشد. کمپکتور صفحه ای دارای قدرت ضربه ای معادل 1600 تا 6000 کیلوگرم بر متر مربع قابل ارائه می باشد. کمپکتور دستی دارای یک موتور و یک شاسی می باشد که موتور بر روی شاسی کوپل گردیده و توسط پولی و تسمه با یکدیگر کوپل غیر مستقیم می شود.اگر به دنبال یک کمپکتور دستی مناسب می گردید، کمپکتور بنزینی روبین گزینه ی مناسبی می باشد. قیمت کمپکتور روبین با توجه به کیفیت و درجه بندی موتور متغیر است. مشخصات فنی کمپکتور روبین نسبت به دیگر کامپکتور دستی بهتر است. برای دریافت لیست قیمت کمپکتور با ابزار 724 تماس بگیرید.

کمپکتور صفحه ای یا کمپکتور دستی دارای انواع موتور ها و شاسی ها می باشد که با توجه به نیاز مشتری ارائه می گردد. ضمناً قیمت کمپکتور صفحه ای با توجه به برند موتور ، کشور سازنده و نوع شاسی قابل محاسبه می باشد و برای دریافت مشاوره و قیمت کمپکتور دستی با کارشناسان ما تماس بگیرید. در ادامه برخی از انواع کمپکتور نام برده شده است:

·         کمپکتور قورباغه ای با موتور روبین ژاپن و شاسی هوپت سنگاپور

·         کمپکتور قورباغه ای با موتور هوندا و شاسی هیساکی مالزی

·         کمپکتور قورباغه ای با موتور روتین و شاسی چینی

·         کمپکتور قورباغه ای با موتور روبین چین و شاسی هیساکی

·         کمپکتور قورباغه ای با موتور دیزلی و شاسی کوپاز

·         کمپکتور برقی با الکتروموتور و شاسی هیساکی که کمپکتور هیساکی با موتور روبین متداول ترین می باشد.


 

 


نوع کمپکتور

قدرت

hp

مدل موتور

ابعاد صفحه

cm

سرعت

m/min

وزن

kg

کمپکتور صفحه ای هیساکی

5.5

روبین بنزینی

55*42

20-25

88

کمپکتور صفحه ای هیساکی

5.5

هوندا GX160

55*42

20-25

88

کمپکتور صفحه ای چین

5.5

روتین چین

55*42

20-25

88

منبع:abzar724
درباره ما
در این وبلاگ به بررسی انواع کمپکتور(کمپکتور دستی,کمپکتور قورباغه ای,کمپکتور صفحه ای,کمپکتور روبین,کمپکتور هیساکی)خواهیم پرداخت و قیمت کمپکتور دستی و انواع آن را باهم مقایسه میکنیم و مزایا و معایب هریک را با شما درمیان خواهیم گذاشت
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 21
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 11
  • آی پی دیروز : 0
  • بازدید امروز : 25
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 66
  • بازدید ماه : 187
  • بازدید سال : 1,161
  • بازدید کلی : 8,941